Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: őrült végjátékban győzött a Manchester United – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 3. fordulója szombaton a kora délutáni órákban a Manchester United nehéznek ígérkező mérkőzésével indult a Brighton & Hove Albion otthonában…

Alaposan megszenvedett és végül 3-2-es győzelmet aratott a Manchester United gárdája a Brighton ellen az Amex Stadiumben. Az eddig lejátszott egyetlen bajnoki mérkőzése elvesztése után a “Vörös Ördögök”, a múltfordulóban a Newcastle-t házon kívül 3-0-ra verő “Sirályok” ellen nehéz erőpróbára számíthattak. Mindkét csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek a mérkőzés első félidejében, azonban sokáig úgy tűnt, hogy 45 perc alatt nem fog rezdülni a háló. Végül azonban öt perccel a szünet előtt Bruno Fernandes belépője után büntetőhöz jutottak a hazaiak, melyet az előző körben duplázó Neal Maupay elképesztő magabiztossággal értékesített. Kisvártatva a portugál klasszis még a szünet előtt javított, ugyanis Bruno Fernandes kapu elé ívelt pontrúgása után a nagy kavarodásban közvetlen közelről, Lewis Dunk lábáról a saját hálójában kötött ki.

A térfélcsere után megint büntetőhöz juthattak volna a hazaiak, de a videóbíró a vendégekkel volt, majd az 52. percben Rashford találatát a VAR-elemzés után les címén annullálták. Három perccel később viszont már semmi nem menthette meg a Brightont az újabb találattól: Fernandes kiugratása után Marcus Rashford elképesztő cselsorozat végén az ötös előteréből talált be, miután az összes hazai védőt átverte. A hátrányba kerülés egy cseppet sem szegte a kedvét a házigazdának, és a Brighton futószalagon alakította ki a helyzeteket, March például a kapufát találta el, az utolsó negyedórán belülre fordulva pedig Trossard bombázta telibe a keresztlécet. A hosszabbítás perceiben megint Trossard járt közel az egyenlítéshez, De Gea azonban bravúrral védte közeli lövését. Végül a hazai gárda erőfeszítései mégis sikerrel jártak, a hosszabbítás perceiben az előre húzódó Solomon March közvetlen közelről őrizetlenül fejelhetett a hálóba, 2-2-re módosítva az eredményt. Ám a fordulatoknak még nem volt vége, a legutolsó MU-támadás során a videobíró a lefújást követően kezezést állapított meg, a megítélt büntetőt pedig Bruno Fernandes értékesítette, így a csapat megszerezte idénybeli első sikerét.

Brighton & Hove Albion – Manchester United 2-3 (1-1) 
Gólszerzők: Maupay (40. – büntetőből), March (90+5.), ill. Dunk (43. – öngól), Rashford (55.), Bruno Fernandes (90+9.)

 

A 3. forduló további programja

Szombat:
16:00 Crystal Palace – Everton (tv: Digi Sport 1)
18:30 West Bromwich Albion – Chelsea (tv: Spíler 1)
21:00 Burnley – Southampton (tv: Spíler 1)

Vasárnap:
13:00 Sheffield United – Leeds United (tv: Spíler 1)
15:00 Tottenham – Newcastle United (tv: Digi Sport 1)
17:30 Manchester City – Leicester City (tv: Spíler 1)
20:00 West Ham United – Wolves (tv: Spíler 1)

Hétfő:
18:45 Fulham – Aston Villa (tv: Digi Sport 1)
21:00 Liverpool – Arsenal (tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)