Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Chelsea három gólról állt fel, de csak egy ponttal távozott az újonctól – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság (Premier League) harmadik fordulójának szombati játéknapján a Chelsea háromgólos hátrányát ledolgozva mentett pontot az újonc West Bromwich Albion otthonában.

A londoniak már az összecsapás 4. percében hátrányba kerültek, méghozzá Marcos Alonso pontatlan passzát követően: Callum Robinson köszönte szépen a lehetőséget, kilőtte a hosszú alsót. A folytatásban Frank Lampard együttese előtt számos lehetőség adódott, elég csak Tammy Abraham kihagyott helyzetére, valamint Timo Werner felsőlécére gondolnunk. Újabb találathoz mégis Slaven Bilic fiai jutottak: a játékrész felénél a csapatkapitányként debütáló Thiago Silva óriási figyelmetlenségének köszönhetően az első gólt jegyző Robinson mehetett Willy Caballero kapuja felé, ezúttal sem hibázott az angol csatár. Néhány perccel később a hazaiak sarokrúgása után a Chelsea védelme finoman szólva sem állt a helyzet magaslatán, a középhátvéd Kyle Bartley pedig megszerezte csapata harmadik gólját is. Az első félidő hátralévő negyedórájában a vendégek igyekeztek szépíteni, ám a támadók rendre rossz döntéseket hoztak az ellenfél kapuja előtt.

A szünetben Lampard több fontos döntésre szánta el magát: lecserélte a sokszor bizonytalankodó Alonsót, a helyére César Azpilicueta érkezett – immáron az ő karján virított a kapitányi szalag. Emellett az igencsak dinamikus Callum Hudson-Odoi is beállt, ő Mateo Kovacic-ot váltotta. A fordulást követően a játék képe a frissítéseknek megfelelően megváltozott, ám érdemben mégsem az új arcok, hanem Mason Mount tett igazán hozzá a Kékek teljesítményéhez: a 21 esztendős futballista az 54. minutumban csillogtatta meg kivételes rúgótechnikáját, ezzel némi reményt adva a társak számára – igaz, az előkészítés éppen Azpilicueta nevéhez fűződik. 20 perccel a lefújást megelőzően a másik csereember, Hudson-Odoi is bizonyított: az ifjú tehetség a nyári igazolással, Kai Havertzcel játszott össze, majd az angol eredményes is volt, ezzel izgalmassá téve a véghajrát. Ugyan az idő előrehaladtával a feszültség egyre csak nőtt a két egylet futballistái között, gólra egészen a ráadásig kellett várni: ekkor Abraham csapott le egy kipattanóra, amivel drámai pontosztozkodás lett a küzdelem vége.

West Bromwich Albion FC – Chelsea FC 3–3 (3-0)
Gólszerzők: Robinson (4., 25.), Bartley (28.), ill. Mount (54.), Hudson-Odoi (70.), Abraham (90+3.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Brighton 2–3 Manchester United
Crystal Palace 1–2 Everton
21:00 Burnley – Southampton (Spíler 1)

Vasárnap
13:00 Sheffield United – Leeds (Spíler 1)
15:00 Tottenham – Newcastle (Digi Sport 1)
17:30 Manchester City – Leicester (Spíler 1)
20:00 West Ham – Wolves (Spíler 1)

Hétfő
18:45 Fulham – Aston Villa (Digi Sport 1)
21:00 Liverpool – Arsenal (Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: