Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Lipcse lett a befutó a kapós védőért – HIVATALOS

Annak ellenére, hogy korábban több másik német és angol csapatok is érdeklődtek iránta, végül az RB Leipzig csapata igazolta le a Dinamo Zagreb rendkívül ígéretes hátvédjét…

Az RB Leipzig csapata hétfő délután jelentette be, hogy megszerezte Josko Gvardiol játékjogát a horvát bajnok Dinamo Zagrebtől, amely a minap Emir Dilavert is értékesítette.

A horvát sajtó információi szerint a tehetséges játékos 19.5 millió euró ellenében vált klubot,  amely bónuszokkal még több lehet, illetve a lipcseiek a későbbi továbbértékesítésnél 20 százalékot a Dinamo számára utalnak. Gvardiol erre az idényre még marad a Dinamónál, jövő nyártól azonban ötéves szerződést írt alá a lipcseikhez.

A 18 éves védő évek óta meghatározó alakja a horvát korosztályos válogatottaknak, a profik közt pedig a 2019-2020-as idényben mutatkozott be. Gvardiol mindössze 13 horvát bajnokin lépett még pályára, mégis olyan csapatok figyelték őt, mint a Bayern München vagy a Leeds United is, bizonyára a fiatal tehetségek felkutatásában mindig élenjáró RB Leipzig sem véletlenül vette ki rá a hálóját.