Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Boateng visszatért Olaszországba – HIVATALOS

A várakozásoknak megfelelően a hétfő esti órákban hivatalosan is bejelentésre került, hogy a vándormadár ismét Olaszországban fog játszani…

Az olasz másodosztályba (Serie B) frissen feljutó Monza csapata egyéves szerződést kötött az eddig csapat nélküli Kevin-Prince Boatenggel. Mint ismeretes ezt a csapatot mintegy másfél évvel ezelőtt az AC Milan egykori főnökei, Silvio Berlusconi és Adriano Galliani vásárolták meg, akik gőzerővel dolgoznak azon, hogy topklubot mielőbb faragjanak belőle.

A 33 esztendős támadó 2005 óta íródó profi karrierje során immár a 12. különböző csapat alkalmazásába került, a leghosszabb időt egy helyen 2010 és 2013 között töltött az AC Milan együttesénél. Továbbá ugyancsak emlékezetes időszakot húzott le a Schalke 04 csapatában, megfordult még a teljesség igénye nélkül a Las Palmas, az Eintracht Frankfurt és a Sassuolo kötelékében, tavaly tavasszal kipróbálhatta magát a Barcelonában, utoljára pedig a Besiktas gárdájában szerepelt kölcsönben.

Boateng karrierje legjobb évében 10 gólt termelt a spanyol bajnokságban (2016-2017), míg a korosztályos válogatottként Németországot erősítő támadó a felnőttek közt Ghána színeiben 15 meccsen 2 gólt szerzett 2010 és 2014 között.