Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rossi ismét keretet hirdetett, ők játszhatnak majd Bulgária ellen

Három mérkőzés vár a magyar válogatottra október elején, így Marco Rossi a szokottnál bővebb keretet hirdetett ki hétfő délután.

Először kapott meghívót a felnőtt nemzeti csapatba a Zalaegerszegen futballozó Könyves Norbert, valamint a Törökországba szerződött Varga Kevin. Ezeken kívül kevés érdemi változás figyelhető meg a keretben. A legutóbb koronavírus miatt kimaradó Gazdag Dániel és az utólag behívott Kecskés Ákos is ott van.

A válogatott először október 8-án lép majd pályára idegenben Bulgária ellen, majd 11-én Szerbia lesz az ellenfél Belgrádban, 14-én pedig Moszkvában, Oroszország ellen mérkőzik majd Marco Rossi együttese.

A válogatott kerete:

Kapusok:
Gulácsi Péter (RB Leipzig), Dibusz Dénes (Ferencváros), Kovácsik Ádám (Fehérvár)

Védők:
Bese Barnabás (Leuven), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Fehérvár), Hangya Szilveszter (Fehérvár), Kecskés Ákos (Lugano), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Szalai Attila (Apollon Limasol), Willi Orbán (RB Leipzig)

Középpályások:
Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Honvéd), Holender Filip (Lugano), Kalmár Zsolt (DAC), Nagy Ádám (Bristol City), Schafer András (DAC), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg)

Támadók:
Babati Benjamin (Zalaegerszeg), Könyves Norbert (Zalaegerszeg), Nikolics Nemajna (Fehérvár), Sallai Roland (Freiburg), Szalai Ádám (Mainz), Szőke Adrián (Heracles Almelo), Varga Kevin (Kasimpasa).

“Vannak a keretben olyan játékosok, akiknek a meghívását már szeptemberben is terveztük, de sérülés miatt le kellett mondanunk róluk. Könyvest már hosszú ideje figyeljük, nagyszerű formában van, de a sérülése miatt nem tudtuk meghívni egy hónappal ezelőtt, és ugyanezen indok miatt kellett eltekintenünk Hangya és Botka szerepeltetésétől is. Olyan játékosokat is meghívtunk, akik szeptemberben lehetőséget kaptak és éltek vele, így most már az edzőtábor elejétől kezdve számolunk velük. A mostani keretben két játékossal több van, hiszen eggyel több meccset játszunk, de huszonhárom mezőnyjátékos és három kapus véleményem szerint biztosítja azt, hogy megfelelően tudjuk frissíteni a csapatot a második és a harmadik mérkőzésre is. Ezúttal is a két éve érvényben lévő szabályok mentén alakítottuk ki a keretet, ugyanakkor van egy kivétel Szalai Ádám személyében, aki egy héttel ezelőttig a Mainz első csapatával edzett, illetve a Német Kupában is pályára lépett, de jelenleg is tréningezik, vagyis jó formában van.” – mondta Marco Rossi.

“Mindenki nagyon jól tudja, hogy mennyire fontos a Bulgária elleni mérkőzés. Hosszú ideje tanulmányozzuk az ellenfelünket, és alaposan felkészültünk belőlük, de valószínűleg ez fordítva is igaz. Papíron 50-50 az esélye a két csapatnak, de ha olyan teljesítményt nyújtunk, mint a szeptemberi két mérkőzésen, akkor növelhetjük az esélyünket a továbbjutásra. Bíznunk kell magunkban, a képességeinkben, az elvégzett munkában és a taktikánkban! Hat nap alatt játszunk le három mérkőzést, így egész biztos, hogy a második és a harmadik meccsen is más kezdőcsapattal lépünk majd pályára, hogy a lehető legjobb állapotban lévő játékosokkal kezdjük mindegyik mérkőzést.” – zárta a szövetségi kapitány.