Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: bejelentette legújabb sztárigazolását a ManCity – hivatalos

Az angol élvonalbeli bajnokságban szereplő Manchester City a hivatalos honlapján számolt be arról, hogy a csapatban folytatja pályafutását a Benfica portugál válogatott középhátvédje, Rúben Dias – az Égszínkékek egyben Nicolás Otamendi Lisszabonba való távozását is véglegesítették.

Dias szerződése 2026 júliusáig szól a manchesteriekkel, akik 68 millió eurót fizettek a portugál labdarúgás egyik legnagyobb reménységéért – igaz, a transzferdíjból 15 millió azonnal vissza is térült, hiszen a Benfica ennyiért kaparintotta meg a rutinos Otamendit.

Pep Guardiola gárdájának nagy szüksége volt a védelem stabilitására, a mindössze 23 esztendős Diasnak pedig minden bizonnyal nem lesz gondja a beilleszkedéssel, hiszen két honfitársával is együtt futballozhat majd Bernardo Silva és Joao Cancelo személyében.

Otamendi az Angliában eltöltött öt szezonja alatt minden sorozatot figyelembe véve 210 találkozón lépett pályára, ezalatt 11 alkalommal volt eredményes – a városi rivális Manchester United kapuját többször is bevette. Az argentin védő többek között két bajnoki címet is elhódított a City színeiben.