Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újra a Serie A-ban a Monaco támadója – HIVATALOS

A keddi napon hivatalosan is megerősítésre került, hogy az AS Monaco szenegáli támadója visszatért a Serie A-ba, ahol annak idején már több évet is eltöltött…

 

Különleges módon ezúttal a Serie A hivatalos oldala erősítette meg azt a transzfert, mely során Keita Baldé az aktuális idényre vételi opciós kölcsönnel a Sampdoria csapatához került az AS Monacótól. A furcsa bejelentés oka mindössze annyi, hogy a csatár a hétfői orvosi vizsgálatok során pozitív koronavírus-tesztet produkált, és jelenleg házi karanténban tartózkodik.

A kiszivárgott információk szerint a genovai gárda most 1 millió eurót fizet Keitáért, az idény végén pedig további 12-ért vásárolhatják meg véglegesen a játékjogát.

A 25 éves szenegáli válogatott támadó a Barcelona akadémiáján nevelkedett, 2012-től egészen 2017-ben pedig a Lazio alkalmazásában állt. Keita a rómaiaknál eltöltött négy idény alatt minden sorozatot figyelembe véve 137 mérkőzés alatt 31-szer volt eredményes, utolsó bajnoki idényében 16 gólig jutott. Nagyon jól ment számára a játék, folyamatos magatartásbeli problémái révén azonban az olasz klubnál nem akarták marasztalni, így három évvel ezelőtt 30 millió euróért cserébe került a hercegségbeliekhez.

Innentől kezdve pedig egyelőre lejtmenetet vett a pályafutása. Az első monacói szezonjában nyolcszor talált be a francia bajnokságban, majd a 2018-2019-es idényre kölcsön visszatért a Serie A-ba az Interhez, ahol viszont csak öt gólra volt képes. A legutóbbi kiírásban sérülésekből kifolyólag mindössze 19 bajnoki jutott neki, mely alatt négyszer talált be.

Bár az utóbbi időben lefelé ágazott a pályája, még mindig csak 25 éves, és a potenciál kétségkívül ott lakozik megvan benne, nagy kérdés azonban, hogy fejben képes lesz-e még összekapni magát…