Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol ligakupa: simán jutott tovább a Manchester United és a Manchester City is – eredmények

Az angol ligakupa nyolcaddöntőit rendezték szerda este, és pályára lépett több élvonalbeli csapat is, többek között a két manchesteri gigász is.

A Citynek egy csúfos 5-2-es hazai bajnoki vereségből kellett felállnia, és ez össze is jött, mert nem látszott meg a csapat játékán. A vezetést a 35. percben Mendy beadását követően Raheem Sterling szerezte meg, aki 10 méterről bombázott a kapuba védhetetlenül. A második játékrész elején ismét az angol támadó tud eredményes lenni egy kontratámadás végén Ferran Torres beadását vette át és lőtte a kapuba hatalmas higgadtsággal. A fiatal spanyol szélső ezt követően maga is betalál és végleg eldönti a találkozó sorsát, valamint beállítja a végeredményt is a 66. percben.

Burnley – Manchester City 0-3 (0-1)
Játékvezető: A. Madley, Helyszín: Turf Moor (Burnley)
Gólszerzők: ill. R. Sterling (35′ 49′), F. Torres (66′)

A találkozó első félidejét nem sorolhatjuk a legizgalmasabbak közé, ugyanis mindössze egy gól született, emellett egyetlen komolyabb lehetőség sem volt. A gólt a vendégek szerezték, Mata tekert be egy szabadrúgást, amelyre McTominay érkezett a legjobban és szerezte meg a vezetést együttesének. A második játékrész egy picivel izgalmasabbra sikeredett, a Brightonnak megvolt a lehetősége az egyenlítésre, de Trossard elvétette a lehetőségét. Ezt követően viszont a vendégek nem rontottak, előbb Mata talált be, majd a csereként beálló Pogba rúgott óriási szabadrúgásgólt, amivel kialakította a 0-3-as végeredményt.

Brighton – Manchester United 0-3 (0-1)
Játékvezető: G. Scott, Helyszín: Amex Stadium (Brighton)
Gólszerzők: ill. S. McTominay (44′), J. Mata (73′), P. Pogba (80′)

Az Everton jobban kezdte a találkozó a két, aminek az eredménye a vezetés megszerzése lett Calvert-Lewin révén, aki egy hosszú indítást vett át kiválóan, majd pofozta azt a kapuba. A második játékrész elején Snodgrass kitud egyenlíteni a 46. minutumban. Viszont a találatot követően az Everton magasabb fokozatba kapcsolt és Richarlison góljával megszerezték újra a vezetést, majd Calvert-Lewin megszerezte második gólját is, így a hajrára szinte már lefutott lett a találkozó. Sőt a 23 éves angol csatár, Calvert-Lewin mesterhármast jegyez Sigurdsson kiváló bokapasszát követően a 84. percben, amivel beállította a végeredményt is.

Everton – West Ham 4-1 (1-0)
Játékvezető: D. England, Helyszín: Goodison Park (Liverpool)
Gólszerzők: D. Calvert-Lewin (11′ 78′ 84), Richarlison (55′) ill. R. Snodgrass (46′)

A negyedosztályú (League two) Newport kis híján csodát tett és majdnem kiejtette a Newcastlet, de a hazaiak 5. percben szerzett góljára Jonjo Shelvey a 87. percben tudott válaszolni, így kiharcolta csapatának legalább a büntetőket. A tizenegyespárbaj pedig a Szarkáknak kedvezett, ennek következtében ők léptek tovább jóval alacsonyabban rangsorolt ellenfelük ellenében.

Newport (IV. o.) – Newcastle  1-1; büntetőkkel 1-2 (1-0)
Játékvezető:
J. Brooks,Helyszín: Rodney Parade (Newport)
Gólszerzők:
T. Abrahams (5′) ill. J. Shelvey (87′)