Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszországból igazolhat az Athletic – sajtóhír

Megbízható nemzetközi sajtóinformációk szerint a baszk lokálpatrióták egyesülete még ebben az átigazolási időszakban lecsaphat egy régóta kiszemelt játékosra…

A Sky Sport Italia szerint az érintett klubok közel állnak egymással a megállapodáshoz abban, hogy Álex Berenguer játékjogát a Torino csapata 12 millió euróért eladja az Athletic Club részére.

Érdekesség vele kapcsolatban, hogy a 25 éves pamplonai származású szélsőt az Osasuna úgy adta el az olaszoknak 5.5 millió euróért és további 1 millió euró teljesítménybónuszért, hogy a megállapodásban azt is előírták, hogy az olasz klubnak újabb 1.5 millió eurót kell fizetnie, amennyiben a játékost a bilbaóiaknak adják el a jövőben. Mindezt azért tették, mert biztosak voltak benne, hogy a szigorúan, kizárólag baszk kötődésű játékosokat foglalkoztató bilbaói egylet előbb vagy utóbb meg fogja kísérelni a megszerzését.

Berenguer három szezon alatt 95 mérkőzésen 10 gólt szerzett a Torino színeiben, és bár a csapat meghatározó szereplői közé tartozott, tulajdonképpen ő sem tudott segíteni az együttesnek azon, hogy az elmúlt három idény bármelyikében kitörjenek a középcsapat szerepéből.