Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol ligakupa: Két másodosztályú gárda is továbbjutott, kiesett a Liverpool!

Angliában a ligakupa nyolcaddöntőinek utolsó mérkőzéseit rendezték csütörtökön, ahol két másodosztályú klub is kiharcolta a továbbjutást, míg az Arsenal visszavágott a Liverpoolnak a hétfői bajnoki vereségért.

A tavalyi szezonban a Fulham és a Brentford között dőlt el, hogy ki jut fel harmaddiként a Premier Leaguebe. Azt az összecsapást a Fulham nyerte meg, így ez egy revans lehetőség volt a Brentford számára, amit ki is használtak. Scott Parkerék már az első félidőben hátrányba kerültek, miután a 37. percben Forss bevette Rodak kapuját. A második játékrészben tovább növelte előnyét a hazai gárda Benrahma révén, aki előbb a 62. majd a 77. minutumban is betalált, így a Brentord 3-0-s győzelmet aratott és bejutott a legjobb 8 közé.

Brentford (II.o) – Fulham 3-0 (1-0)
Helyszín: Brentford Community Stadium Vezette: J. Moss
Gólszerzők: Forss (37′), Benrahma (62′, 77′) ill.

A tavaly szezonban döntőig menetelt az Aston Villa együttese, de ezúttal a legjobb 16 között a Stoke City megálljt parancsolt nekik. A vendégek az első félidőben abszolút egyenlő partnerei voltak a Villának és a vezetést is megszerezték Vokes révén a 26. percben. A második 45 percben Dean Smith tanítványai rengeteg helyzetet dolgoztak ki, de az egyenlítést nem tudták kiharcolni, így a Stoke a Wolves után újabb élvonalbeli csapatot búcsúztatott.

Aston Villa – Stoke City (II. o.) 0-1 (0-1)
Helyszín: Villa Park Vezette: R. Jones
Gólszerző: – ill. Vokes (26′)

A Liverpool és az Arsenal a hétfői bajnoki után ismét összecsapott egymással. Mindkét menedzser igen tartalékos összeállításban küldte fel csapatát. Az első és a második félidőben is több helyzetet dolgozott ki Jürgen Klopp együttese, de Leno bravúrjai és a kapufa is az Arsenallal volt. Ezt követően a büntetőpárbaj döntött, ahol először az Arsenal hibázott Elneny révén, de rögtön ezt követően Origi is kihagyta a maga tizenegyesét. A 6. körben ismét hibázott a Liverpool, miután Wilson kísérletét Leno hárította, Willock pedig nem rontott, így az Arsenal jutott a legjobb 8 közé.

Liverpool – Arsenal 0-0 (0-0), büntetőkkel: 4-5
Helyszín: Anfield Road Vezette: K. Friend