Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA: Robert Lewandoswki lett az év labdarúgója

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ma délután Genfben kisorsolta a Bajnokok Ligája csoportkör párosításait, emellett pedig kiosztotta a sorozat előző kiírásának legjobb játokosainak járó díjakat is. A szövetség ezek mellett pedig megválasztotta az év férfi és női labdarúgóját is. 

Nem történt meglepetés a díj kiosztásakor, hiszen a Bajnokok Ligája győztes Robert Lewandowski nyerte el a díjat. A lengyel támadó a sorozat gólkirálya is lett 15 góllal.

A nőknél sem lett meglepetés, az BL legjobb támadójának díja mellé a Chelsea játékosa, Pernille Harder lett az év női labdarúgója is.

Az európai szövetség a múlt héten közölte, hogy az év labdarúgója a BL-győztes Bayern München két klasszisa, Robert Lewandowski és Manuel Neuer, vagy Kevin De Bruyne, a Manchester City középpályása lehetett. A szavazásban, amely múlt szerdán ért véget, a Bajnokok Ligája- és az Európa-liga főtáblán érintett 48 csapat edzője és 55 kiválasztott sportújságíró adhatta le voksát. A szavazóknak az első hármat kellett megadniuk, az első helyezés öt, a második három, a harmadik egy pontot ért, az edzők nem szavazhattak saját játékosaikra.

A nőknél a BL-győztes Olympique Lyon két játékosa, Wendie Renard és Lucy Bronze, továbbá a döntőben vesztes VfL Wolfsburgot erősítő Pernille Harder volt jelölt az elmúlt idény legjobb játékosa címre.