Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem bírt a City az újonccal

Pep Guardiola mindig óriási tisztelettel beszél Marcelo Bielsáról, sőt többször is a világ legjobb edzőjének nevezte. A két mester már Spanyolországban összecsapott néhányszor, amikor Guardiola a Barcelona, míg Bielsa a Bilbao edzője volt. Angliában most csaptak először össze.

Rögtön a mérkőzés elején óriási nyomás alá helyezte a City a Leeds Unitedet. Két perc elteltével már a kapufán csattant a labda. Kevin de Bruyne egy szabadrúgásból majdnem meglepte a Leeds fiatal kapusát, Meslier-t.
A hatalmas nyomást a 17. percig bírta a hazai csapat, ekkor a sorozatos védelmi hibákat Sterling használta ki
0-1!Ezután a nyomás enyhült, de a City-nek továbbra is voltak helyzetei, de gólt már nem szereztek az első félidőben. A Leeds az első játékrész hosszabbításában még majdnem meglepte a manchesteri csapatot.

A második félidőben egyáltalán nem tudta olyan nyomás alá helyezni a hazai csapatot a City, mint az első félidőben. Marcelo Bielsa az 56. percben pályára küldte az átigazolási időszak legnagyobb leedsi fogását, Rodrigót. A spanyol játékos pár perccel később máris helyzetbe került, de a lövése szögletre vágódott. A szöglet után viszont, már örülhetett a spanyol támadó. Ederson egy védőre ütötte a beívelt labdát, amire Rodrido lecsapott és a kapuba lőtte 1-1!
Rodrigo elképesztő lendületett hozott a csapatába, 10 perccel a gólja után, majdnem megszerezte a másodikat, de Ederson hatalmasat védett.
A mérkőzés hajrájában újra rákapcsolt a Manchester City, de gólt nem sikerült szerezniük. Ezzel a City sorozatban második bajnokiján maradt nyeretlen, míg a Leeds harmadik meccsén maradt veretlen, ezeken a találkozókon 7 pontot gyűjtött.

Leeds United – Manchester City 1-1 (0-1)
Vezette: Mike Dean Helyszín: Leeds, Elland Road
Gólszerzők: Rodrigo (59.) ill. Sterling (17.)

A bajnokság állása