Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elszenvedte első vereségét az Ajax – videóval

Hatalmas meglepetéssel vette kezdetét a holland bajnokság (Eredivisie) vasárnapi játéknapja, ugyanis a kora délutáni összecsapáson az eddig hibátlan Ajax Amszerdam együttese főhajtásra kényszerült…

A három győzelemmel rajtoló Ajax Amszterdam együttese jókora meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedett vasárnap a Groningen ellenében. A fővárosi csapat hiába játszott már az első félidőben is fölényben, képtelenek voltak feltörni a hazaiak zárt védekezését. A zöld-fehérek aztán a szünet utáni első percekben góllal fejeztek be egy ellentámadást, Onana nagy védése után a 19 esztendős Remco Balk értékesítette a kipattanót. A fiatal játékos csattanós módon élete első gólját a profik közt éppen a legnagyobb holland együttes ellen szerezte. Az Ajax soraiban hiába volt a kezdőben Tagliafico, Tadic vagy éppen Promes, és állt be később cserenként Huntelaar vagy éppen Neres, csak kihagyott lehetőségekig jutottak, így a Groningen a sérült klublegenda, Arjen Robben távollétében is hatalmas skalpot jegyzett.

A holland tabella élén ezzel jelenleg a Heerenveen áll, mivel korábban már a PSV és a Feyenoord is hibázott, de egy-egy mai győzelemmel mindketten az Ajax elé kerülhetnek a táblázaton.

Groningen – Ajax Amszterdam 1-0 (0-0)
Gólszerző: Balk (49.), ill.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)