Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: nem utazott el a Napoli, 3-0-val a Juventusnak adhatják a meccset

Mégis elmaradt a Juventus-Napoli találkozó, mivel a nápolyi csapat nem utazott el Torinóba, hiába várt rájuk a stadionban a Juve, így a címvédőnek adhatják a győzelmet 3-0-val.

A Juventus mindent aszerint tett, hogy lesz mérkőzés és felkészült a találkozóra, este 8 órakor pedig egy kezdőt is bejelentett. A szakmai stáb és a játékosok a kezdésre ott is voltak a stadionban, de hiába vártak az ellenfélre, az nem érkezett meg. A hivatalos protokoll szerint ilyenkor 45 percet kell várni a másik csapatra, amit meg is tett a Juventus, de arról sem volt semmilyen hivatalos információ, hogy a Napoli egyáltalán elindult volna a Torinóba. Az idő lejárta után a hazai gárda sem várt tovább, így a mérkőzést elhalasztották, a három pontról pedig majd az arra illetékesek döntenek hamarosan.

A Napolinál jelenleg két játékos, Piotr Zielinski és Eljif Elmasz koronavírus-fertőzött, emiatt pedig a helyi hatóságok nem javasolták a csapatnak, hogy elhagyják a várost. A Serie A koronavírus-protokollja megegyezik az UEFA erre vonatkozó szabályaival, tehát ha egy csapatnak van legalább 13 bevethető játékosa, köztük legalább egy kapus, akkor a meccset le kell játszani. A Napolinál arra a szabályra hivatkoztak, hogy a helyi hatóságok rendelkezései felülírják az európai szövetség előírásár, azonban a kérelmüket a Serie A elutasította.

A Juventus elnöke, Andrea Agnelli egy rendhagyó sajtótájékoztatón elmondta, hogy ők betartották a protokollt, hogy a mai meccset le tudjuk játszani, hiába kérte az ellenkezőjét a nápolyiak első embere, Aurelio de Laurentiis. A Juventusnál emellett úgy vélik, hogy a hatóságnak nem kellett volna beavatkozni, és a Napolinak az előzetesen kiküldött eljárásrend alapján kellett volna eljárnia.

A forduló eredményei:

Péntek:
Fiorentina 1–2 Sampdoria

Szombat
Sassuolo 4–1 Crotone
Udinese 0–1 Roma
Genoa-Torino

Vasárnap
Atalanta 5–2 Cagliari
Benevento 1–0 Bologna
Parma 1–0 Verona
Milan 3–0 Spezia
Juventus – Napoli

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista aktuális állása: