Visszatért az MLS-be a magyar válogatott támadó – HIVATALOS

Minimális európai kitérőt követően a hétfő esti órákban eldőlt, hogy a magyar válogatott támadó visszatér az MLS-be, ahol annak idején már öt évet húzott le…

Az MLS aktuális listavezetője, a Columbus Crew gárdája megerősítette, hogy szerződést kötött a 31 esztendős Németh Krisztiánnal, aki legutóbb tavasszal az FC DAC 1904 csapatához igazolt, azonban súlyos sérülése miatt minimális lehetőség jutott neki, augusztusban pedig felbontotta megállapodását a felvidéki egyletnél.

Az egykori 37-szeres magyar válogatott támadó korábban öt idény alatt 82 mérkőzést 20 gólt és 12 gólpasszt regisztrált a tengerentúli profi ligában, miközben a Sporting Kansas City és a New England Revolution csapatait erősítette. Az MTK-nevelésű csatár nagyon fiatalon a Liverpool tartalékcsapatában is megfordult, később pedig többek közt a katari bajnokságban is szerepelt.

“Nyilván számított, hogy ismerem a közeget, tudom, hova érkezem, milyen a bajnokság. A jelek szerint még nem zárult le az amerikai történetem, még van feladatom itt. A kapcsolatom a Columbusszal nem új keletű, már akkor keresett Caleb Porter vezetőedző, amikor kiderült, nem maradok Kansasben, de akkor nem jött össze a váltás, pedig rengeteget beszéltünk. Amerikai pályafutásom legszebb gólját a Portland ellen szereztem, amelynek akkor Caleb Porter volt a vezetőedzője, így tehát van közös múltunk. Aki ismer, pontosan tudja, döntő jelentőségű, hogy olyan edzővel dolgozzak, aki támogat, bízik bennem. Büszke vagyok rá, hogy Amerikában sikerült nevet szereznem, emlékeztek rám, és nagy tervekkel jöttem vissza az Egyesült Államokba. Tudom, hova érkezem, jól ismerem a ligát, nagyon motivált vagyok, szeretném bebizonyítani, van bennem annyi, hogy kulcsembere legyek egy sikeréhes csapatnak. Már meg is érkeztem Columbusba, néhány nap karantén vár rám, de már alig várom a közös munka kezdetét. Jó állapotban érkeztem az Államokba, végig edzésben voltam, amiért hálás vagyok a III. ker. TVE-nek, amely segített nekem ebben a nehéz időszakban. Most már csak előre tekintek, és izgatottan várom, hogy ismét pályára lépjek az MLS-ben”

– értékelte átigazolásának körülményeit Németh a Nemzeti Sport számára.