Brazília: Most minden Neymarról szól!

Mint arról m is beszámoltunk, a PSG klasszisa lehagyta az selecaoban szerzett gólok tekintetében Ronaldot, és már csak a legendás Pelé áll előtte. A brazil válogatott szövetségi kapitánya, Tite is úgy érezte, nem mehetett el szó nélkül a “” Neymar teljesítménye mellett. 

Neymar Peru elleni mesterhármasával, és immáron 64 válogatottbeli góljával valóban egyre közelebb kerül a 77 gólos Pelé csúcsához.

“A nemzeti csapatnál minden egyes történelmi pillanatnak, minden egyes generációnál meg van a maga értéke.” – Idézi a Globoesporte a szövetségi kapitány meccs utáni szavait.

“Ronaldo elképesztően fenomenális volt. Rivaldonak, Romarionak, vagy Bebetonak ugyan úgy meg voltak a maguk pillanatai. Úgy gondolom nem lenne fair összehasonlítani a különböző korszakokat. Neymar esetében sem szeretnék így tenni. Azt azonban láthatjuk, hogy kiszámíthatatlan játékos. Ő az íj és a nyíl, a gólpasszok és a befejezések embere. Egyre jobb és egyre érettebb játékos lett belőle, és még rengeteg ideje maradt.” – Fogalmazott Tite, aki egyébként nagyon elégedett volt magával a Peru elleni sikerrel is.

“Peru ellen mindig nehéz futballozni. Nagy történelmük van az ellenük vívott összecsapásainknak. Itt játszani, és a saját játékodat nyújtani sosem egyszerű. Két bekapott gólra is reagálnunk kellett, ami külön emeli  győzelem értékét, hiszen ahogy mondtam, Peru, hazai pályán még inkább erősebb csapat!” – Így Tite.