Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiengedték a kórházból a legendát

Egy hét után hazatérhetett a kórházból a koronavírussal fertőzött egykori Európa-bajnok legenda, aki azonban sajnos még mindig nem teljesen egészséges…

Koronavírusos megbetegedése miatt egy héten át kórházban ápolták Antonin Panenkát, akinek legendássá vált tizenegyesével a csehszlovák válogatott 1976-ban megnyerte a Európa-bajnokságot.

A Bohemians csapata szerdán közölte, hogy az egykori ikonikus játékos koronavírus-tesztje negatív lett, és bár még mindig tüdőgyulladása van, már elhagyhatta a kórházat. A tájékoztatás szerint egyhetes egészségi problémákat követően a klubelnök, egyben sportági legenda ismét otthon lehet családtagjai körében. Panenkát az elmúlt napokban légzési nehézségei miatt a benesovi kórház intenzív osztályán is kezelték, majd miután jobban lett, átszállították egy prágai létesítménybe.

A 71 éves cseh legenda az NSZK elleni Eb-döntő fináléjában a mindent eldöntő büntetőt emlékezetes módon, az elvetődő Sepp Maier kapus mellett elegánsan a háló közepébe emelte. A lassan félévszázada történt eseménysor azóta is a világ labdarúgástörténetének egyik ikonikus megmozdulása, melyet “Panenka-tizenegyesnek” nevezett el az utókor, s ha valamelyik játékos hasonlót csinál, akkor azóta egyszerűen csak úgy nevezik, hogy “panenkázik”.