Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Ki akarunk jutni az Eb-re!”

Az Oroszország elleni döntetlen után a magyar válogatott rutinos támadója az M4 Sport kamerái előtt beszélt a mérkőzésről és a nemzeti csapat közeljövőbeli céljairól…

A német Bundesligában szereplő Mainz csapatának rutinos csatára, Szalai Ádám úgy véli, a magyar válogatottnak nem lehet más célja, mint a 2021-re csúsztatott Európa-bajnokságon való részvétel:

“Az elmúlt hetek nagyon sikeresek a magyar válogatott szempontjából, nem lehet más a célunk, mint kijutni a jövő évi Európa-bajnokságra. Az elődöntőt megnyertük Bulgáriában, és a B-ligában ilyen ki-ki mérkőzéseket vívni – amióta itt vagyok a válogatottnál, ilyenre nem volt példa. Nagyon büszke vagyok a válogatottra, és láthattuk, hogy bármilyen felállásban játsszuk ezeket a mérkőzéseket, bárki pályán van, bárki áll be, olyan csapategység van jelen pillanatban, amelyből rengeteg erőt meríthetünk az Izland elleni döntőre.

Egy feladatom van jelen pillanatban: hogy kijussunk az Európa-bajnokságra. Bármennyi játéklehetőséget kapok, ha kezdőként, ha csereként beállva lépek pályára a következő mérkőzésen, egyetlen dolgom van, hogy a fiúknak olyan támogatást adjak, és olyan szinten felkészítsük egymást, hogy ne is lehessen más kimenetele az Izland elleni mérkőzésnek, mint hogy kijussunk az Eb-re. Ez az egy feladatom van jelen pillanatban, természetesen a pályán más feladataim is vannak, de maximálisan a csapatot helyezem magam elé, és azt, hogy azon a mérkőzésen olyan állapotban legyen az egész csapat, hogy ismét átéljünk olyan pillanatokat, amiket egyszer már átéltünk 2016-ban.”

A magyar válogatott november 12-én Izland ellen vívhat sorsdöntő mérkőzést az Eb-részvételért.