Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mendy akár jobbhátvéd is lehet a Cádiz ellen

A sérülések továbbra sem kímélik Zinedine Zidane csapatát. A esti Cádiz elleni találkozón a csapat két jobb oldali védője sem lesz bevethető. Dani Carvajal és Alvaro Odriozola is sérüléssel bajlódik.

Legvalószínűbb, hogy Nacho fog kezdeni a védelem jobb oldalán, ahogy a legutóbbi fordulóban, a Levante ellen is. Ám ha Zidane úgy döntene, hogy egyszerre szeretné a pályán tudni Marcelot és Mendyt, akár a francia játékos is szerepelhet a jobb oldalon.

Mendy a hétközi, horvátok elleni Nemzetek Ligája találkozón is a francia védelem jobb szélén szerepelt és kiválóan teljesített. A ballábas játékos nem először játszott kényszer jobbhátvédet. Az előző szezonban, már Zidane is kipróbálta ezen a poszton, egy Eibar elleni találkozón, amikor Carvajalnak akart egy kis pihenőt biztosítani.

A Cádiz ellen készülő keretbe, harmadik számú kapusként bekerült Lucas Canizares is, Real Madrid és a Valencia korábbi kapusának, Santiagonak a fia. A 18 hálóőr hivatalosan csak a Real Madrid U18-as csapatának a tagja, most erre a találkozóra mégis őt viszi el Zidane, Thibaut Courtois és Andriy Lunin mellett. Lucas most azzal a Sergio Ramos-szal osztozkodhat az öltözőn, aki a 2006-os Világbajnokságon együtt szerepelt az édesapjával.
A héten egy másik fiatal is együtt edzhetett a csapattal, Zidane legfiatalabb fia Theo is az első kerettel készült a válogatott szünetben, de a C csapat játékosa nem került be a felnőtt csapat meccskeretébe.