Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: A hajrában szerzett gólokkal nyert a Manchester United! – videóval

A pocsék formában lévő „Vörös Ördögök” a szezont igen jól kezdő Newcastle otthonába látogattak. A találkozó elején máris hátrányba kerültek a manchesteriek, de a végén sikerült megfordítani a meccset.

Már a 2. percben hátrányba kerültek Solskjaer legényei, miután Shaw olyan szerencsétlenül ért bele egy beadásba, hogy az de Gea kapujában kötött ki, 1-0! A vendégek gyorsan összekapták magukat, majd sorra dolgoztak ki a helyzeteket. A 20. percben összejött az egyenlítés, ám ekkor les miatt érvénytelenítették Fernandes gólját, de 3 minutummal később Maguire találata már teljesen szabályos volt, 1-1! A félidő további részében a Manchester próbálkozott, de nem sikerült újabb gólt szerezniük.

A második játékrész elején majdnem ismét megszerezte a vezetést a Newcastle, azonban de Gea hatalmas bravúrral hárította Wilson kísérletét. Ezután a vendégek jutottak büntetőhöz, Fernandes viszont elhibázta a tizenegyest. A portugál középpályás legutóbb még 2016-ban rontott büntetőt, amikor az Udinese játékosa volt. A 80. percben Maguire eresztett meg egy távoli lövést, de próbálkozása egy kevéssel a kapu mellé ment. A 86. minutumban aztán sikerült bevenni a Newcastle kapuját. Rashford készített elő Fernandesnek, aki ezúttal nem hibázott, 1-2! Ezt követően a hazaiak jobban kinyíltak, amit sikeresen kihasznált a United. Rashford ismét előkészített, ezúttal Wan-Biassakának, aki a léc alá vágta a labdát. A végén még Rashfordot ugratta ki Fernandes, ő pedig megszerezte a maga találatát, ezzel lezárva a mérkőzést, 1-4!

Newcastle – Manchester United 1-4 (1-1)
Helyszín
: Sports Direct Arena Vezette: Craig Pawson
Gólszerzők: Shaw (2.-öngól) ill. Maguire (23.), Fernandes (86.), Wan-Bissaka (90.), Rashford (90+6.)
Sárga: Krafth (67.) ill. James (37.)
Kiállítás: – ill. –

A mérkőzés összefoglalója:
Az 5. forduló további programja:
Szombat:
Everton 2-2 Liverpool
Chelsea 3–3 Southampton
Manchester City 1–0 Arsenal
Vasárnap:
13:00 Sheffield United – Fulham (Tv: Spíler 1)
15:00 Crystal Palace – Brighton (Tv: Spíler 1)
17:30 Tottenham – West Ham (Tv: Spíler 1)
20:15 Leicester – Aston Villa (Tv: Spíler 1)
Hétfő:
18:30 West Brom – Burnley
21:00 Leeds – Wolves
A bajnokság aktuális állása:
A góllövőlista állása: