Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Döntetlent hozott az Everton-Liverpool rangadó! – videóval

237. alkalommal feszült egymásnak az Everton és a Liverpool gárdája. A derbit sokkal jobban kezdte a Liverpool, amely kétszer is vezetést szerzett a mérkőzés alatt, de mindkétszer vissza tudtak jönni Carlo Ancelotti tanítványai.

A Goodison Parkban lejátszott utolsó 3 bajnokijuk mindegyike 0-0-s eredménnyel zárult. Ezen a találkozón viszont már a 3. percben eldőlt, hogy nem lesz gól nélküli döntetlen a végeredmény. Robertson beadását ugyanis Mané értékesítette, 0-1! A 10. percben térdsérülés miatt elveszítette van Dijket a Liverpool. Ezt követően az Evertonnak egyre több helyzete adódott, ami a 19. minutumban meghozta az egyenlítést. James szögletét követően Keane vette be Adrian kapuját. A 25. percben Pickford bravúrjára volt szükség Alexander-Arnold szabadrúgásánál. 10 perccel később Mané előtt egy újabb nagy lehetőség adódott, de ezúttal a kapu mellé lőtt.

A második játékrész elején többet volt a labda a vendégeknél, de a nagyobb helyzeteket a hazaiak dolgozták ki. Előbb Calvert-Lewin előtt adódott nagy esély, majd Richarlison találta el a kapufát. A 72. percben aztán ismét előnybe került a Liverpool. Egy kifejelt labdát Salah bombázott kapásból Pickford kapujába, 1-2! 5 minutummal később majdnem eldöntötte a derbit a Liverpool, de Matip fejesénél hatalmas bravúrt mutatott be Pickford. Ezt a kihagyott helyzetet megbosszulta az Everton, a 81. percben ugyanis Digne beadására Calvert-Lewin érkezett és fejelt a hálóba, 2-2! Szinte rögtön ismét vezetést szerzett a Pool,  Mané és Jota helyzete azonban kimaradt. A 90. percben aztán Richarlison egy alattomos becsúszása miatt a kiállítás sorsára jutott. A Liverpool ugyan gólt szerzett a hosszabbításban, de les miatt érvénytelenítették a találatot, így maradt a döntetlen állás.

Everton – Liverpool 2-2 (1-1)
Helyszín
: Goodison Park Vezette: Michael Oliver
Gólszerzők: Keane (19’), Calvert-Lewin (81′) ill. Mané (3’), Salah (72’)
Sárga: James (45’), Gomes (69’), Allan (84′) ill. Mané (67’), Fabinho (84′)
Kiállítás: Richarlison (90′) ill. –

Everton: Pickford – Digne, Keane, Mina, Coleman (Godfrey 31’) – Gomes (Sigurdsson 72’), Allan, Doucoure (Iwobi 78′) – Richarlison, Calvert-Lewin, James Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Liverpool: Adrian – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk (Gomez 11’), Robertson – Henderson, Fabinho (Wijnaldum 90+1′), Thiago – Salah, Firmino (Jota 78′), Mané Vezetőedző: Jürgen Klopp

A mérkőzés összefoglalója:

Az 5. forduló további programja:

Szombat:
16:00 Chelsea – Southampton (Tv: Digi Sport 1)
18:30 Manchester City – Arsenal (Tv: Spíler 1)
21:00 Newcastle – Manchester United (Tv: Digi Sport 2)

Vasárnap:
13:00 Sheffield United – Fulham (Tv: Spíler 1)
15:00 Crystal Palace – Brighton (Tv: Spíler 1)
17:30 Tottenham – West Ham (Tv: Spíler 1)
20:15 Leicester – Aston Villa (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
18:30 West Brom – Burnley
21:00 Leeds – Wolves

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: