Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét pontot vesztett az FC Porto – videóval

A portugál bajnokság (Primeira Liga) negyedik fordulójának legjobban várt mérkőzését szombat este játszotta a címvédő FC Porto gárdája a szebb napokat is látott Sporting CP otthonában…

Annak ellenére, hogy sokáig vezetett, végül az esélyesebb FC Porto gárdája csak 2-2-es döntetlent ért el szombat este a Sporting CP vendégeként. Az első lehetőségek a motiváltan kezdő házigazda előtt adódtak, és tíz perc sem telt el, mire megszerezték a vezetést, miután Nuno Santos közelről, ballal kapásból vert be egy szerencsétlen felszabadítási kísérletet. Szép lassan egyre inkább átvette az irányítást a favorit Porto, és a játékrész derekánál Sanusi bejátszásából Mateus Uribe az ötös előteréből kiegyenlített. Közvetlenül a szünet előtt pedig a vezetést is magukhoz ragadták, miután egy gyors ellenakció végén Jesus Corona szerzett közelről elegáns találatot. A második félidőben egyre többet igyekezett a Sporting az egyenlítésért, több komoly lehetőséget is elpuskáztak, majd végül a hajrá perceiben egy közeli kipattanót Luciano Vietto kotort be a hálóba.

A két csapat maradt azonos pontszámmal, de a Sporting egyel kevesebbszer játszott. Az éllovas Benfica vasárnap a nyeretlen Rio Ave csapatához látogat.

Sporting CP – FC Porto 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Nuno Santos (9.), Vietto (87.), ill. Uribe (25.), Corona (45.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)