Csapatot találhat magának a Juve korábbi edzője – sajtóhír

Olasz lapinformációk szerint gyengén rajtoló élvonalbeli csapat adhat munkát a legutóbb a Juventus kispadjáról egy év után távozó veterán mester számára…

 

A Sport Mediaset értesülései szerint a legutóbb a Juventus csapatánál tevékenykedő Maurizio Sarri rövidesen a Fiorentina edzője lehet, miután a várakozásokhoz mérten szerényen rajtoló “Violák” meneszteni készülnek a csapat kispadjáról Giuseppe Iachinit.

A forrás úgy tudja, hogy a torinóiak hamarosan felbonthatják Sarri a klubnál még érvényes szerződését, ami egyértelmű jele annak, hogy Sarri új csapathoz készül. Olaszországban ez a bevett gyakorlat, egy edző menesztését követően azonnal nem szokták felbontani a szerződést, csak mielőtt a lapátra tett tréner új állást talál magának.

A 61 éves nápolyi származású tréner az elmúlt évtizeden belül tűnt fel a Serie A edzői közt az Empoli (201-2015), majd főleg a Napoli (2015-2018) irányításával, ahol rendszerint kifejezetten látványos focit játszott csapata, bár igazán nagy eredményt sosem tudtak elérni. A 2018-2019-es szezonban a Chelsea menedzsere volt, ahonnan annak ellenére távozni kényszerült egy év után, hogy megnyerte a “Kékekkel” az Európa-ligát és döntős volt az angol Ligakupában. A Juventus kispadjáról ugyancsak az első szezont követően menesztették, mert bár a bajnokságot megnyerte az együttes, a BL-ben már a legjobb 16 között kiestek.

Amennyiben Sarri valóban a Fiorentina edzője lesz, együtt dolgozhat többek közt az egyik közkedvelt nápolyi játékosával, a “Violákhoz” a közelmúltban leszerződő José Callejónnal.