A Serie A-ból igazolna sztárhátvédet a Liverpool – sajtóhír

Azok után, hogy a Liverpool együttese hosszabb időre elvesztette sérüléséből kifolyólag a védelme alapemberét, Virgil van Dijket, a “Vörösök” állítólag mindenképpen erősíteni szeretnék a hátsó alakzatot a januári átigazolási időszakban…

A Napoli csapatához közeli forrásnak tekinthető olasz újságíró Fabio Sabatini úgy tudja, hogy sérült hátvédklasszisa, Virgil van Dijk helyettesítése érdekében a Liverpool együttese komolyan fontolóra vette Kalidou Koulibaly leigazolását az olasz egyesülettől.

A 29 éves szenegáli hátvéd esetleges klubváltása már az egész nyári átigazolási időszak során téma volt a világsajtóba, első sorban a Manchester City érdeklődött iránta, de végül az érintett kluboknak nem sikerült egyezségre jutniuk. A kiszivárgott információk szerint a “Vörösök” megadnák az Aurelio De Laurentiis klubtulajdonos által a hátvédfenoménért kért 75 millió eurós összeget, miután rendkívül szorult helyzetbe kerültek a holland klasszis kiesésével.

Koulibalyt az olasz klub 2014-ben mindössze 6.5 millió font ellenében szerezte meg a belga Genktől, általános piaci értéke a Serie A-ban azonban több mint tízszeresére emelkedett. Koulibaly az elmúlt öt és fél év alatt több mint 200 mérkőzésen lépett pályára a Napoli szerelésében, s a védelemben igazi falként funkcionált, azonban az idei szezonban – ahogy csapatáé is – a játéka jelentősen visszaesett, és most már egyre inkább kész tényként kezelik a távozását, de jól látszik, hogy meghatározott érték alatt nem akarnak megválni tőle, nyáron ezért sem adták el.