Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: fantasztikus győzelemmel kezdett a címvédő! – VIDEÓVAL

Szoboszlai Dominik és a Red Bull Salzburg döntetlenes kezdése után immár a címvédő Bayern Münchenen, és az eddig csak vesztes döntőig jutó Atlético Madridon volt a sor, az “A” csoport szuperrangadóján. 

A kezdősípszó előtt egyértelműek voltak a formulák: a Bayern a támadószekciója ütőképességében, míg az Atlético a hatásos védekezésében bízhatott. Magyarán a tűz és a víz találkozott egymással az Allianz Arenaban.

Így nem lepődhettünk meg, hogy a bajorok sokkal attraktívabban kezdték a találkozót. Az első igazán veszélyes helyzet pedig szintén jól leképezte a müncheniek mezőnybéli dominanciáját: Süle ért el kapufát. Az első félidőben szinte állandósult a német bajnok folyamatos, előrejátékot generáló labdabirtoklása. Az augusztusi BL-döntőben is gólt szerző Kingsley Coman kezdte meg a gólgyártást, a 28. minutumban vette be Oblak kapuját. Sőt, a francia játékos a 41. percben még egy gólpasszt is kiosztott, mégpedig az izomkolosszus Leon Geretzkának. 

A második félidőben Coman ismét betalált, illetve Tolisso is feliratkozott a a gólszerzők közé. A négyet vágó Bayern teljesen egyértelműen focizta le a pályáról a fásult madridiakat. A Flick-csapat egyértelműen bejelentkezett a címvédésre!

Bayern München – Atlético Madrid 4:0 (2:0)
G.: Coman (28., 72), Goretzka (41.), Tolisso (66.) ill. 
Sárgalap: Alaba (5.), Müller (21.), ill. Renan Lodi (43.), Koke (44.), Herrera (45+1.)

A meccs összefoglalója: