Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: egy félidő alatt kapott hármat, megégett otthon a Real – videóval

Óriási meglepetéssel indult a Bajnokok Ligája első fordulójának szerdai játéknapja: a sorozat rekordbajnoka, a Real Madrid hazai pályán 3–2-es vereséget szenvedett a Shakhtar Donetsk ellen.

 

 

 

A pozitív koronavírustesztek miatt tíz játékosát is nélkülöző ukránok alaposan meglepték a Királyi Gárdát az első félidőben. A Shaktar a 29. percben jutott vezetéshez, ekkor a brazil Tete lőtte ki az alsó sarkot Viktor Korniienko nagyszerű szólója és előkészítése után. A bekapott gól nagyon összezavarhatta Zinedine Zidane fiait, ugyanis nem sokkal később már kettővel mentek a vendégek, Raphael Varane vette be a saját kapuját. A szünet előtt a donyecki alakulat ismét eredményes volt, méghozzá Manor Solomon révén, aki Tete sarokkal legurított labdáját juttatta Thibaut Courtois kapujába.

A második játékrészben Karim Benzema is beállt, az első szépítőgólt azonban a horvát aranylabdás, Luka Modric jegyezte, aki pokoli erővel bombázott távolról a hálóba. Az 59. minutumban a hazaiak becserélték Vinícius Júniort, aki 15 másodperc elteltével már kozmetikázott is az eredményen egy szemfüles labdaszerzésnek köszönhetően. A folytatásban a Shakhtar több kontrát is vezetett, míg a Real mindent elkövetett az egyenlítés kiharcolásáért, de nem esett több gól a mérkőzésen. A hajrában Federico Valverde találatát a játékvezető les miatt érvénytelenítette.

A több kulcsember nélkül felálló Donetsk a bravúrjával a B jelzésű csoport élére állt. A madridiak jövőhéten a Mönchengladbach otthonában javíthatnak, előtte azonban még vár rájuk egy Barcelona elleni csúcsbajnoki szombaton.

Real Madrid – Shakhtar Donetsk 2–3 (0-3)
Gólszerzők: Modric (54.), Vinícius (59.), ill. Tete (29.), Varane (33. – öngól), Solomon (42.)

Courtois – Mendy, Militao, Varane, Marcelo – Modric (Kroos), Casemiro, Valverde – Rodrygo (Benzema), Jovic (Vinícius), Asensio.

Trubin – Dodo, Khocholava, Bondar, Korniienko – Marlos, Maycon – Tete, Antonio (Viunnyk), Solomon (Vitao) – Dentinho (Sudakov).

A találkozó videós összefoglalója:

A csoport aktuális állása: