Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Régi ismerős került be a Chelsea keretébe

A Chelsea csapata a minap igencsak meghökkentő cselekedet hajtott végre, amikor a már visszavonult játékosát nevezte be az angol bajnokság (Premier League) 2020-2021-es szezonjára…

Az angol csapatoknak keddig kellett leadniuk végleges, 25 fős keretüket a bajnoki szezonra, és általános meglepetésre a Chelsea együttese nevezte ki a 2020-2021-es idényre már visszavonult egykori kapusát, Petr Cech-et.

A londoni klub közleménye szerint Cech negyedik számú kapus lesz, rendszeresen a csapattal készül majd, ugyanakkor bevetése csakis kényszer szülte lehet, alapvetően a fent említett három játékossal szeretnék megoldani az idényt.

“Az, hogy Petr itt van és együtt edz a kapusainkkal, hogy így is megoszthatja a tapasztalatait, szerintem szenzációs dolog. Törékeny, nehéz időket élünk. Az, hogy velünk van, segít megőrizni az ő és a keret többi kapusának egészségét is. Petr láthatóan élvezi a szituációt és a többiek számára is jó élményről van szó. A világ egyik legjobb kapusa volt hosszú idényeken keresztül, miért ne használnánk fel a tudását és a tapasztalatait, ahogyan csak tudjuk? A Chelsea szűk családot is jelent, nem csupán egy egyszerű klubot”

– említette a csapat menedzsere Frank Lampard, aki annak idején hosszú éveken át csapattársa volt a 38 éves hálóőrnek a klub soraiban.

Cech 2004-től egészen 2015-ig erősítette a “Kékeket”, majd 2019-ben vonult vissza az aktív játéktól, azóta a Chelsea stábjában dolgozik tanácsadóként.