Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Wenger: “Griezmann Messi miatt nem tud kiteljesedni”

Az Arsenal korábbi edzője, Arsene Wenger elmondta a véleményét arról, hogy szerinte mi az oka annak, hogy Antoine Griezmann nem tudja a legjobbját nyújtani a Barcelonában. 

Wenger szerint Antoine Griezmann azért nem tud kiteljesedni a katalán együttesben, mert Lionel Messi árnyékában kell futballoznia. 

A francia támadó 2019-ben csatlakozott a Barcához az Atlético Madridból, és bár az ottani hat szezonjában mindig legalább 20 találatot jegyzett, addig az első idényében a katalán csapatban 48 mérkőzésen “csak” 15 gólt szerzett, ami alapvetően nem lenne egy rossz teljesítmény, de egy 120 millió eurós játékostól azért többet várnának. 

A jelenlegi szezonban Griezmann eddig még nem talált be, és Wenger szerint ez azért van, mert a francia válogatott játékos nem tudja a legjobbját nyújtani abban a pozícióban, ahol a Barcelonában játszania kell

“Nem a saját posztján játszik, ami hosszú távon problémákat szülhet. Az elején még elfogadja az ember, de ha nem kapja meg azt, amit szeretne, akkor könnyen úgy érezheti, hogy nem engedik meg neki, hogy kiteljesedjen, ezért pedig elbátortalanodik. Griezmann egy olyan játékos, akinek középen kell játszania, mert ott működik jól és nagyon magas a passzpontossága is. Emellett veszélyes az utolsó passzokban és a gólszerzésben, de a Barcelonában ezt nem tudja megmutatni, mert Messinek kell az ő helyén játszania.”

– nyilatkozta Wenger a beIN Sports-nak.

Legutóbb a francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps is sokat méltatta a Horvátország elleni meccset követően Griezmannt, de a Barcelonában ezek után még néhány percet sem kapott a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen, igaz Ronald Koeman ragaszkodott ahhoz, hogy csak az El Clásico miatt pihentette.