Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ancelotti: “Pickford nagyon sajnálja van Dijk sérülését”

Az Everton menedzsere, Carlo Ancelotti elutasít minden olyan vádat, amely szerint Jordan Pickford sérülést érő mozdulata Virgil van Dijk ellen szándékos lett volna.

Carlo Ancelotti ragaszkodik ahhoz, hogy Jordan Pickfordnak nem állt szándékában sérülést okozni a Liverpool védőjének, Virgil van Dijknak, és azt is elmondta, hogy kapusa “nagyon szomorú” amiatt, hogy ilyen komoly sérülést szenvedett a holland játékos. Van Dijk keresztszalag-szakadást szenvedett az ütközés következtében, meg is kell műteni, így minden bizonnyal számára véget ért a szezon.

“Csak hogy tisztázzuk: mindannyian nagyon sajnáljuk Virgil van Dijk sérülését”

– mondta Ancelotti az EvertonTV-nek.

“Mindenki reméli, hogy hamarosan felépül és minden rendben lesz. Az igaz, hogy volt kontakt Jordan Pickforddal az ütközésénél, de ez csak egy véletlen kontakt volt. Az tény, hogy a Premier League annyira gyors, hogy nem túl nehéz elkésni egy belépővel. Pickford is elkésett, de csak az volt a szándéka, hogy megpróbálja elérni a labdát. Nem akart Virgil van Dijknak sérülést okozni. Sokan mondják, hogy szándékos volt, de véleményem szerint ez már túlzás. Van Dijk is tudja ezt. Pickford nagyon szomorú és nagyon csalódott a sérülés miatt.”

Van Dijk és Pickford a liverpooli derbi első perceiben ütközött össze, a holland pedig nem sokkal később elhagyta pályát, az angol kapus viszont semmilyen lapot nem kapott az eset után.