Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: gálázott a Leverkusen, a Benfica is gólgazdag mérkőzésen győzött – összefoglaló

Az Európa-liga csoportkörének C- és D-csoportjában rengeteg gól esett az első fordulóban. A Bayer Leverkusen hatot lőtt a Nicének, bár kettőt kapott, a Benfica pedig egy izgalmas és szoros mérkőzésen kerekedett a Lech Poznan fölé. A másik két mérkőzésen a Beer Sheva legyőzte a Slavia Prahát, a Glasgow Rangers pedig simán nyert a Standard Liege ellen.

C-csoport:

Bayer Leverkusen – Nice:

Az első félidőben még valamelyest kiegyenlített volt a találkozó, bár a Leverkusen már a 16. percben kétgólos előnyben volt Amiri és Alario révén. A Nice azonban a 31. percben szépített Gouiri góljával, de más találat már nem esett a félidőben.

A második játékrészben azonban nagyon belejött a gólgyártásba a Leverkusen. A 61. percben Diaby növelte az előnyét, majd Bellarabi egy duplájával már öt góllal jártak, de végül Wirtz lőtte meg az utolsót a 87. percben. A francia klubnak a 90. percben még összejött egy szépítés, de ez maximum csak sebtapasznak volt elég.

Bayer Leverkusen – Nice: 6-2 (2-1)
Gólszerzők: Amiri (11.), Alario (16.), Diaby (61.), Bellarabi (79. 83.), Wirtz (87.) ill. Gouiri (31.), Claude Maurice (90.)
Sárga lap: Baumgartlinger (40.), Bender (45.), Wendell (57.) ill. Gouiri (32.), Nsoki (50.)
Kiállítás: – ill. –

Hapoel Beer Sheva – Slavia Praha:

A Slavia Praha a játék képét tekintve az egész mérkőzésen fölényben játszott, de ezt egyáltalán nem tudta kihasználni, ráadásul a szünet előtt, a 45. percben a Beer Sheva szerezte meg a vezetést Agudelo révén.

A második félidőben sem változott a játék képe, a csehek domináltak, de csak a 75. percben érkezett az egyenlítés. Aztán a 86. percben, két percen belül Acolatse két gólt is szerzett, ezzel eldöntve a mérkőzést.

Hapoel Beer Sheva – Slavia Praha: 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Agudelo (45.), Acolatse (86. 88.) ill. –
Sárga lap: Bareiro (25.), Jouse (45+3.), Vitor (48.), Varanne (90+2.) ill. Stanciu (85.)
Kiállítás: – ill. –

A tabella jelenlegi állása:


D-csoport:

Lech Poznan – Benfica:

Az első játékrészben még a Lech Poznan volt kisebb fölényben, de a vezetést a Benfica szerezte meg Pizzi 9. perces büntetőjével. A lengyelek a 15. percben tudtak egyenlíteni Ishak révén, de ezt nem tudták megtartani a szünetig, mivel a portugálok ismét vezetést szereztek, Nunez első góljával.

A második félidő kiegyenlített volt, de a több gólt a Benfica szerezte. A 49. percben Ishak révén ismét egyenlített a Lech Poznan, de a 60. percben újra jött Nunez, hogy megszerezze ismét a vezetést csapatának. A lengyelek hiába támadtak, a befejezésekkel gondok voltak, és végül Nunez egy mesterhármassal tett pontot a mérkőzés végére a 93. percben.

Lech Poznan – Benfica: 2-4 (1-2)
Gólszerzők: Ishak (15. 49.) ill. Pizzi (9. – büntetőből), Nunez (42. 60. 90+3.)
Sárga lap: Crnomarkovic (17.), Muhar (90+1.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Standard Liege – Glasgow Rangers:

Az egész találkozón jobban játszott a Rangers, és a vezetést is megszerezték a 19. percben, igaz csak egy büntetőből. A 29. percben a belgák egyenlíthettek volna, de Muleka csak a felső lécet találta el.

A második félidőt már teljesen a skótok domináltak, a Standard Liege-nek még kaput eltaláló lövése sem volt. Rengeteg támadott a Rangers, viszont a gól, ami lezárta a mérkőzést csak a hajrában, a 93. percben érkezett Roofe révén.

Standard Liege – Glasgow Rangers: 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Tavernier (19. – büntetőből), Roofe (90+3.)
Sárga lap: Dussenne (18.), Bodaert (45+5.), Bastien (67.), Bokadi (82.) ill. Hagi (26.), Ughelumba (66.)
Kiállítás: – ill. –

A tabella jelenlegi állása: