Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szépen búcsúzik a Juve a visszavonuló sztáredzőtől

Véget ért egy hangsúlyos és emlékezetes korszak az olasz labdarúgásban. Hivatalosan is bejelentette visszavonulását az edzősködéstől Marcello Lippi. A világbajnok és egyszeres BL-győztes mester 72 évesen látta idejét a búcsúnak.

A Juventus utolsó Bajnokok Ligáját megnyerő csapatának volt a vezetőedzője Marcello Lippi. Sőt, a veterán filmsztár kinézetű szakember vezette csúcsra az olasz nemzeti csapatot is az emlékezetes, 2006-os Világbajnokságon. Lippi 2012. óta dolgozott Kínában. Előbb klubszintem megnyert három bajnoki címet és egy ázsiai BL-t (Guangzhou Evergrande), majd a kínai válogatottnál próbálkozott. Ám minden hiába, és Kína továbbra sem tudta kvalifikálni magát 2002 óta egyetlen Vb-re sem.

Lippi hivatalosan is bejelentette, hogy tizenkilenc trófea megszerzését tartalmazó pályafutását lezártnak tekinti. Utolsó állomáshelye a már említett kínai válogatott volt, ahonnan még tavaly novemberben mondott le, mint szövetségi kapitány.

Lippitől a Juventus nagyon szép Twitter üzenetben búcsúzott. A torinóiak természetesen olasz nyelven üdvözölték a visszavonuló trénert, akivel többek között még öt bajnoki címet is begyűjtöttek:

„Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen fantasztikus karrier csodálatos oldalait írtad nálunk. Bízunk abban, hogy sikeres leszel más új szerepekben is, amelyeket elvállalsz.”.