Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zárt kapus lesz a DAC-Slovan rangadó – HIVATALOS

A szlovák kormány csütörtök esti határozata szerint kijárási tilalom lép életbe október 24-től az országban, így a felvidéki klub erőfeszítései ellenére nem lehetnek nézők a vasárnapi, DAC-Slovan szlovák bajnoki rangadón…

Az egyre inkább súlyosbodó járványhelyzetre való tekintettel csütörtök este a szlovák kormány úgy döntött, hogy október 24-től kijárási tilalom lép életbe az ország területén. Ennek értelmében például a sportrendezvények sem látogathatóak, így minden érinti a vasárnapi FC DAC 1904-Slovan Bratislava szlovák bajnoki rangadót is.

A dunaszerdahelyi klub korábban azt szerette volna elérni, hogy a szurkolók is ott lehessenek a lelátón, ezért élni kívántak a szlovákiai közegészségügyi hivatal egyik új szabályával, mely szerint azok a drukkerek, akiknek friss negatív koronavírus-tesztjük van, beléphettek volna a stadionba. A klub döntése alapján a vasárnapi mérkőzés előtt a 2020–2021-es idényre érvényes bérlettel rendelkező szurkolóknak a DAC díjmentesen biztosítja a teszt elvégzésének lehetőségét.

A szlovák kormány legfrissebb határozata azonban keresztbe húzta a DAC-vezetőség igyekezetét, hogy vasárnap, a Slovan elleni rangadón nézők is ott lehessenek a Mol Arénában.

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) tabelláját a szerdahelyi gárda 27 ponttal vezeti, két ponttal megelőzve a címvédő pozsonyi alakulatot, kettejük összecsapása mindig rangadónak számít.