Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El Clásico: Messinek nem megy a Real ellen, mióta nincs ott CR7

Szombaton délután rendezik az aktuális első szezon első nagy klasszikus rangadóját a spanyol bajnokság (La Liga) két gigásza között…

Ugyan magához képest mindkét csapat messze van a csúcsformától, nyilván a Barcelona és a Real Madrid találkozása mindig hatalmas rangadónak számít a két klub közti hosszú és állandó rivalizálásból kifolyólag.

Egyértelmű tény, hogy az El Clásico nívója jelentősen csökkent, mióta Cristiano Ronaldo bő két évvel ezelőtt elhagyta a fővárosi csapatot, de az egészen hihetetlen, hogy a katalánok hatszoros aranylabdás csillaga, Lionel Messi is gyengébben teljesít azóta a rangadókon – pedig bizony így van.

Az argentin zseni legutóbb 2018. május 6-án szerzett gólt a nagy rivális ellen, amikor a Camp Nouban 2-2 lett a végeredmény, és a másik oldalon ott volt még CR7 is, aki ugyancsak betalált a mérkőzésen. Az azóta lejátszott hat egymás elleni meccsből Messi öt alkalommal lépett pályára, és mindegyiket csaknem végig játszotta, ám 440 perc alatt egyetlen egyszer sem vette be a Real kapuját.

Ennek ellenére a “királyi gárda” még mindig Messi egyik legkedveltebb ellenfele, pályafutása során összesen 26-szor zörgette meg a nagy rivális hálóját, ennél többször csak a Sevilla, az Atlético Madrid és a Valencia ellen volt eredményes.

A két nagy ellenlábas közül a Real Madrid öt mérkőzés alatt szerzett 10 pontjával a harmadik, a Barcelona pedig négy találkozóról 7 egységgel a tizedik helyen áll a spanyol bajnokság (La Liga) aktuális tabelláján. A szezonbeli első El Clásicót szombaton 16 órától rendezik a Camp Nouban, hazánkban a Spíler 2 közvetíti élőben.