Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoboszlai bővebben beszélt BL-góljáról

Amint arról beszámoltunk, Szoboszlai Dominik egy pazar bombagóllal indította a Bajnokok Ligája 2020-2021-es kiírását a Red Bull Salzburg színeiben a Lokomotiv Moszkva elleni 2-2-es döntetlen alkalmával…

A magyar válogatott 19 esztendős kiválósága, Szoboszlai Dominik a Nemzeti Sportnak adott interjújában adott részletes tájékoztatást a parádés találatról és a döntetlennel záruló mérkőzésről:

“A lövés pillanatában éreztem, jól találtam el a labdát, csak azért imádkoztam, hogy a lécről ne kifelé, hanem a hálóba pattanjon. A lefújás után vegyes érzések kavarogtak bennem. A gólomnak természetesen örültem, a két elhullajtott pontnak kevésbé. Sajnos az első félidőben a szöglet után balszerencsés gólt kaptunk, nagyjából tizennégy méterről fejeltek a kapunkba, a második félidőben pedig az oroszok gólja előtt túlságosan eltolódtunk, és amikor átívelték a labdát a hosszú oldalra, Vitalij Liszakovics üresen maradt. Visszanéztük a gól előtti jelenetet, szerintem valóban szabálytalanul szerelték Okugava Maszaját, a meccs után az öltözőben látszott a lábfején, eltalálták, de nem emiatt lett döntetlen a vége, hanem mert nem éltünk a lehetőségeinkkel. Miután átvettük a vezetést, kapufát rúgtunk, megvolt az esélyünk a meccs eldöntésére. Akkor mindannyian úgy éreztük, nyeregben vagyunk, mégsem tudtuk megtartani az előnyt.”

Az osztrák csapat a jövő héten a címvédő Bayern München ellen 4-0-s vereséget szenvedő Atlético Madrid otthonában lép pályára az A csoportban.

“Képesnek tartom magunkat arra, hogy idegenben bravúrt érjünk el valamelyik csoportmeccsen, akár a következő fordulóban Madridban is pontot szerezhetünk, de az Atlético ellen több kell annál, mint amit szerdán mutattunk . Ám először a hétvégi, Austria elleni bajnokira figyelünk, mert bár most a Bajnokok Ligája a legfontosabb, a bajnokságban is nyerni kell, hogy jövőre is ebben a sorozatban indulhassunk” – jegyezte meg a következő BL-találkozóval kapcsolatban.