Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazai pályán kapott ki az Arsenal! – videóval

Az Arsenal és a Leicester City is győzelemmel hangolt a hétközi Európa-liga küzdelmek során az egymás elleni mérkőzésre. A találkozót, főleg az első félidőt az Arsenal uralta, de a meccset mégis a Leicester nyerte meg, hála Brendan Rodgers cseréinek.

Végig uralta az első félidőt az Arsenal a Leicester ellen, ahol Jamie Vardy csak a kispadon kezdett. Az „Ágyúsok” szinte a teljes félidőt a vendégek térfelén töltötték, de kevés igazán komoly lehetőségük adódott, amiket nem tudtak értékesíteni.

A második játékrész kiegyenlítettebb játékot hozott, de egyik fél sem jutott igazán nagy helyzetekig. Egészen a 68. percig, amikor Schmeichel nagy bravúrt mutatott be Bellerin lövésénél. A 80. minutumban aztán megszerezte a vezetést a Leicester. A gólt két csere, Vardy és Ünder hozta össze. A török játékos önzetlenül középre tette a teljesen üresen érkező támadónak a labdát, aki a kapuba bólintott, 0-1! A 92. percben Vardy végképp eldönthette volna a mérkőzést, de Leno megakadályozta ezt. Az Arsenal viszont ezt követően sem tudott veszélyeztetni, így a Premier League történetében először nyert a Leicester az Arsenal otthonában.

Arsenal – Leicester City 0-1 (0-0)
Helyszín
: Emirates Stadion Vezette: Craig Pawson
Gólszerző: – ill. Vardy (80.)
Sárga: Bellerin (30.), Lacazette (58.), Xhaka (90+5.) ill. Fuchs (32.), Tielemans (41.), Fofana (52.), Maddison (67.), Evans (74.)
Kiállítás: – ill. –

Arsenal: Leno – Tierney (Nketiah 81.), Gabriel, Luiz (Mustafi 49.), Bellerin – Thomas, Xhaka, Ceballos – Aubameyang, Lacazette, Saka (Pepe 65.) Vezetőedző: Mikel Arteta

Leicester City: Schmeichel – Fofana, Evans, Fuchs – Castagne, Praet (Vardy 60.), Tielemans, Mendy, Justin – Maddison (Albrighton 85.), Barnes (Ünder 75.) Vezetőedző: Brendan Rodgers

A mérkőzés összefoglalója:

A 6. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Aston Villa 0-3 Leeds United

Szombat:
West Ham 1-1 Manchester City
Fulham 1-2 Crystal Palace
Manchester United 0-0 Chelsea
Liverpool 2-1 Sheffield United

Vasárnap:
Southampton 2-0 Everton
Wolves 1-1 Newcastle

Hétfő:
18:30 Brighton – West Brom
21:00 Burnley – Tottenham

 

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: