Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: csak döntetlenezni tudott a Lille a Nice ellen, de így is a PSG nyomában van – videóval

A francia bajnokság 8. fordulójában a Lille a Nice otthonába látogatott, ahol az volt a cél, hogy egy győzelemmel megelőzze a PSG-t a tabellán. A nizzai csapat azonban jól játszott, és csak egy döntetlent tudott összehozni a Lille, amivel jelenleg pontegyenlőséggel a második helyen állnak a párizsiak mögött.

Kiegyenlített első félidőt játszottak a csapatok. A 13. percben már hatalmas helyzetet hagyott ki a Nice, amikor Schneiderlin jó időzítéssel ugrott fel és a középre lőtt labdát a kapu bal oldala felé fejelte, de a kapus bravúrral védeni tudott. A Lille helyzetei kevésbé voltak veszélyesek, de azért több támadást is tudtak vezetni. Gólt viszont egyik csapat sem tudott szerezni a szünetig.

A második félidőt a Nice vezető találata nyitotta az 50. percben. Alexis Claude Maurice szerezte meg a labdát, amit odapasszolt Kasper Dolberg elé, aki hibátlan lövéssel fejezte be az akciót. Nem örülhettek azonban sokáig, mivel az 58. percben kiegyenlített a Lille. Luiz Araujo pontos beadást küldött a kapu elé, amire Burak Yilmaz csapott le, aki végül a kapu bal oldalába lőtte a labdát. A 86. percben Kephren Thuram megnyerhette volna a meccset a Nicének, amikor nagyon jól érkezett meg egy beadásra, de a labdát kicsivel kapu jobb oldala mellé fejelte. Végül egyik csapat sem lőtt már gólt, így a lefújásnál is maradt a döntetlen.

Nice – Lille: 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Dolberg (50.) ill. Yilmaz (58.)
Sárga lap: Lees Melou (10.) ill. Botman (43.), Luiz Araujo (64.), Celik (75.), Yilmaz (78.), Fonte (84.), Maignan (89.)
Kiállítás: – ill.

A forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Rennes – Angers: 1-2

Szombat:
Lorient – Olympique Marseilles: 0-1
PSG – Dijon: 4-0

Vasárnap:
Lens – Nantes
Bordeaux – Nimes: 2-0
Brest – Strasbourg: 0-3
Metz – St. Etienne: 2-0
Montpellier – Rems: 0-4
Nice – Lille: 1-1
21:00 Olympique Lyon – AS Monaco (Tv: DigiSport 3)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: