Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Nyert a Budafok és a Fehérvár is!

Az OTP Bank Liga 8. fordulójának vasárnapi játéknapjának első két mérkőzésén idegenbeli siker született. A Budafok a Zalaegerszeg, a MOL Fehérvár pedig a Mezőkövesd otthonából hozta el a 3 pontot. 

Gyors gólváltással indult a Zalaegerszeg és a Budafok mérkőzése. A 10. percben a hazaiak szerezték meg a vezetést Szalai révén, de két perccel később már ismét egyenlő volt az állás Kovácsnak köszönhetően. 10 minutummal későbbek már a vendégeknél volt az előny, miután Kulcsár is betalált. A zalaiak az egész első játékrészben és a második félidőben is többet támadtak, mindent megtettek a gólszerzés érdekében, viszont a vendégek kihasználták az előttük adódó lehetőségeket. Így tettek a 76. percben is, amikor Skribek is bevette Demjén hálóját. A vendégek így 3-1-es sikert arattak és átmenetileg felléptek a tabella második helyére.

Zalaegerszeg – Budafok 1-3 (1-2)
Helyszín:
ZTE Aréna Vezette: Erdős J.
Gólszerzők: Szalai (10.) ill. Kovács (12.), Kulcsár (22.), Skribek (76.)

A Mezőkövesd igen gyengén kezdte a Fehérvár elleni mérkőzést, szinte átaludták az első félidőt. A játékrész közepén a vendégek teljesen megérdemelten meg is szerezték a vezetést Nego révén, így 0-1-es állással vonulhattak szünetre a felek. A második 45 percben már jóval támadóbban tudott játszani Kuttor Attila együttese, de a helyzeteiket nem tudták értékesíteni. A Fehérvár a mérkőzés végén meg tudta duplázni előnyét, miután Fiola harcolt ki egy büntetőt, amit Houri értékesített. A végére még maradtak izgalmak, ugyanis Musliu kezezése után a hazaiak is tizenegyest rúghattak, és Berecz nem hibázott. Az egyenlítés azonban nem jött össze, így a Fehérvár győzelemmel hangolt a Fradi elleni rangadóra, ami a következő fordulóban lesz esedékes.

Mezőkövesd – MOL Fehérvár 1-2 (0-1)
Helyszín: Mezőkövesdi Városi Stadion Vezette: Berke B.
Gólszerzők: Berecz (86. büntető) ill. Nego (31.), Houri (83. büntető)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: