Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: 2005-ben állt ilyen rosszul Messi az akciógólokkal

Nem kezdte annyira jól a szezont Lionel Messi a Barcelonával, mivel bár szerzett gólokat, azt mindet tizenegyesből lőtte.

Lionel Messi az idénykezdetével egy negatív rekordot állított be. Az argentin támadó minden sorozatot figyelembe véve, tehát a La Ligát és a Bajnokok Ligáját is, eddig 6 mérkőzésen lépett pályára, ezeken pedig 2 gólt szerzett, de mindkettő találatot tizenegyesből jegyezte: a spanyol bajnokságban a Villarreal elleni idénynyitón talált be egy büntetőből, míg a BL-ben a Ferencváros ellen értékesített egy tizenegyest.

Messi a 2005/06-os szezon óta nem volt ennyire adós az akciógólokkal, ami ráadásul a játékos első szezonja volt a Barcelona felnőtt csapatában. Az argentin eddigi karrierje során csak abban az idényben nem tudott akcióból betalálni 6 mérkőzés alatt, majd a hetediken, a Panathinaikosz elleni, 5-0-ra megnyert BL-csoportmérkőzésen végre sikerült így is gólt szereznie.

Messivel egyetemben a Barcelonának sem megy annyira eddig ebben az idényben: a bajnokságban a legutóbbi két meccsükön kikaptak, ráadásul ebből az egyik az El Clásico volt, és bár két mérkőzéssel kevesebbet játszottak, jelenleg a 12. helyen állnak a spanyol bajnoki tabellán.