BL: szigorú szabályok a Fradi hazai meccsein

A koronavírus-járvány miatti helyzetre való tekintettel a szokásosnál jóval szigorúbb előírásoknak kell megfelelnie a Groupama Aréna rendezőinek a Ferencváros szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésén…

Igaz András, a Groupama Arénát üzemeltető cég, a Ferencváros marketingügynöksége, a Sport Five Hungary Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn az M4 Sport Sporthíradóban arról beszélt, hogy az Újpest elleni szombati derbit követően rögtön megkezdték a pálya karbantartását, a nézőtér takarítását.

A Dinamo Kijev elleni, szerdai Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen a szurkolói a stadion mintegy 30 százalékát foglalhatják el a járványügyi korlátozások miatt. Mindez azt jelenti, hogy nagyjából 16 ezer széket kell matricáznia, és legalább 6 ezer kartonbábut helyeznek. Továbbá hozzátette, az egyik legfontosabb feladat a teljes reklámmentesítés, hiszen az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) számára a BL a legféltettebb termék, és még egy több mint tízfős csapatot is a helyszínre küld, hogy minden megfelelően működjön.e

Nem mellesleg a stadion területén 60 darab kézfertőtlenítő pontot állítanak fel és maszkokat is osztanak majd, ugyanakkor mindenkinek azt javasolják, hogy már abban érkezzen az összecsapásra.

Mint ismeretes, a magyar bajnok ezt az egy hazai csoportmeccsét fogja saját otthonában, a Groupama Arénában játszani, a Barcelona és a Juventus elleni itthoni találkozóknak a Puskás Aréna adhat majd otthont.