Klopp: „A világ legjobb védője bárhonnan hiányozna”

Immár több, mint egy hét telt el azóta, hogy súlyos sérülést szenvedett Virgil van Dijk. A Liverpool védője szinte biztosan legalább nyárig a maródiak listáját fogja gyarapítani. A „Vörösök” menedzsere, Jürgen Klopp azonban igyekezett tompítani egyik legértékesebb játékosa hiányát.

Holnap már a második csoportmeccsén lesz érdekelt a Liverpool együttese, a Bajnokok Ligája 2020/21-es kiírásában. Az angol klub a dán bajnok Midtjylland ellen szerezheti meg a következő győzelmét. Az első körben az Ajaxot fektették két vállra.

Az esélyek egyértelműen a Liverpool sikere mellett szólnak, hiszen van Dijk sérülése ellenére még további világsztárok sora vár arra, hogy Jürgen Klopp bizalmat szavazzon nekik. A német edző pedig próbálta a mai sajtótájékoztatón elbagatellizálni a holland bekk hiányát:

„Minden csapatnak hiányozna a világ legjobb védője. Új tizenegyet kell építenünk Fabinhoval, Trenttel, Robinsonnal: mindannyian tudnak középen játszani, ég ha időbe is telik amíg alkalmazkodnak a szerephez, de együtt megcsinálják.”

– bizakodott, Klopp.