Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester City: német edző lehet Guardiola utódja – sajtóhír

Akkor válthatja Guardiolát a német szakember, ha a spanyol nemet mond a manchesteriek szerződéshosszabbítási ajánlatára.


A Manchester City abban az esetben, ha jelenlegi trénere, Pep Guardiola nem újítaná meg kontraktusát, akkor a RB Leipzignél edzősködő Julian Nagelsmannt próbálná megszerezni a csapat élére, a Daily Mail értesülései szerint.

A 49 éves spanyol vezetőedző kontraktusa a nyáron le fog járni, amelyet nem biztos, hogy meg fog hosszabbítani, ezért néztek már most alternatíva után a manchesteriek. A forrás úgy tudja, hogy a választás pedig a Gulácsi Pétert és Willy Orbánt is foglalkoztató Lipcseiek mesterére, a mindössze 33 esztendős Nagelsmannra esett.

A fiatal német szakember 2019 óta trenírozza a Leipziget, a csapat élén 54 mérkőzést tudhat maga mögött, amelyeken 32 győzelmet aratott, 15 alkalommal játszott döntetlent az együttese, míg 7 találkozón vonulhatott be az öltözőbe vesztesként. Emellett az elmúlt Bajnokok Ligája szezonban elődöntőig vezette a klubot, ahol a PSG volt túl nagy falat számukra.