Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott játékoson egyezkedik a Galaxy és a Boca Juniors

A remek kezdés ellenére nem fut jó szezont az MLS-ben a Los Angeles Galaxy. A Bocától kölcsönben szereplő argentin válogatott játékosa, Cristian Pavón ennek ellenére kiválóan teljesít. Ez kicsit meg is nehezíti a két klub egyességre jutását.

Pavón 2019 augusztusában került kölcsönben a kaliforniai klubhoz és az év végéig szól a szerződése. A két klub 20 millió dolláros kivásárlási árban egyezett meg tavaly nyáron, amely akkor teljesen reális összeg volt a játékosért cserébe. Azóta viszont a koronavírus miatt, mint a legtöbb játékosnak Pavónnak is jelentősen visszaesett a piaci értéke, illetve a Galaxy bevételei is megcsappantak. Ezért az amerikaiak szeretnék lealkudni a játékos árát 12 millió dollár környéki összegre, ami nagyjából a mostani piaci értéke.

A Boca Juniors egyáltalán nincs rákényszerülve, hogy elfogadja a Galaxy ajánlatát, hiszen a 11-szeres argentin válogatott szélsőt 2022 nyaráig köti szerződés az anyaegyesületéhez, és kiváló teljesítményével akár Európába is eladhatja magát a játékos.

A Galaxy remekül kezdte a bajnokságot első négy meccsét megnyerte, viszont az utána következő kilenc találkozójából, csupán egyet. A csapat egy hat meccses vereség szériát is magáénak tudhat a szezonban, így visszacsúsztak a Nyugati Konferencia utolsó helyére. A csapat sikertelensége nem PAvónon múlik, házi góllövőlistán a második helyet foglalja el az 5 találatával, illetve neki van a legtöbb gólpassza a csapaton belül, szám szerint 6.