Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Mbappé és Kean volt a feltámadó PSG hőse – VIDEÓVAL

Az előző szezonban a döntőig vergődő Paris Saint-Germain vereséggel kezdte az idei kiírást hazai pályán. A párizsiak azonban nem sokáig szomorkodhattak a Manchester United elleni zakót követően, lévén máris megkapták a javítási esélyt: a három pontért érkeztek a török bajnok Basaksehir otthonába.

Bajnokok Ligája Csoportkör – 2. forduló
Természetesen nem a biztos győzelem reményében látogattak Neymarék Isztambulba. Erdogan miniszterelnök kedvenc csapata ugyanis az elmúlt években valóban a török bajnokság legerősebbje lett. Az oddsok persze egyértelműek voltak, a PSG volt az esélyes.

Az első félidő első perceiben meglepően agresszív képet mutatott a török gárda. A hazaiak többször is keményen léptek oda a franciáknak. Thomas Tuchel méltatlankodhatott, ám a lényegen nem változtatott a német edző bosszúsága. A veszélyesebb helyzeteket természetesen a Paris alakította ki. Igaz, a vendéglendület gyorsan meg is törhetett volna. Neymar egy ütközés után már a 20. percben a földre került, majd a pályára visszatérve még szenvedett egy keveset. A 26. minutumban lecserélésre került. Helyére Pablo Sarabia állt be.
A szünetig azonban nem született gól: a PSG többet támadott, ám Mbappé és társai meglepően pontatlanok voltak.

A szünet után folytatták a párizsiak a domináns és attraktív játékot. Kylian Mbappé továbbra is jól mozgatta a támadásokat, szinte egymaga betöltötte a pálya felső harmadát. A meccs hőse a világbajnok támadón kívül Moise Kean. Az olasz válogatott támadó mind a két gólját Mbappé passzából szerezte. Kean előbb egy szögletet, majd egy kifacsart akció végén egy közeli átadást vágott a hazai kapuba.

Istanbul Basaksehispor – Paris Saint-Germain 0:2 (0:0)
Helyszín: Fatih Terim Stadion (Isztambul); Vezette: Andreas Ekberg (svéd)
Basaksehir: Günok – Bolingoli-Mbombo (Kaldirim, 63.), Epureanu, Skrtel, Rafael – Kahveci, M. Topal (Ba, 68.), Özcan – Turuc (Aleksic, 81.), Crivelli (Giuliano, 81.), Visca.
PSG: Navas – Kurzawa (Bakker, 87.), Kimpembe, Pereira, Florenzi (Kehrer, 73.) – Neymar (Sarabia, 26.), Marquinhos, Herrera (Gueye, 87.), Di Maria (Rafinha, 73.) – Mbappé, Kean.
G.: – ill. Kean (64., 79.)
Sárgalap: Crivelli (3.), Epureau (49.), Mehmet Topal (54.), ill. Kehrer (83.)

A csoport állása:

A góllövőlista élmezőnye: