Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: döcögős kezdést követően gálázott a Manchester United – videóval

Remekül kezdi az idei Bajnokok Ligája kiírását a Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer együttese a Paris Saint-Germain legyőzése után a Lipcsén is átgázolt.

Magabiztosan várta hazai pályán a Manchester United a tavalyi elődöntős RB Lipcse együttesét, hiszen a Vörös Ördögök a múlt hét folyamán a Paris Saint-Germain otthonában arattak fontos győzelmet.

Az első játékrészben a két csapat egyenlő félként, kiegyenlített játékkal rukkolt elő, amely folyamán Julian Nagelsmann idegenbeli taktikáján csupán Paul Pogba talált rést, amikor a United fiatal angol gólvágóját, Jason Greenwoodot ugratta ki a 21. perc folyamán, így Ole Gunnar Solskjaer együttese ugyan megszerezte a vezetést, de egyáltalán nem lehetett biztos a győzelemben.

A második játékrészben azonban a norvég játékmester remekül cserélt; Marcus Rashford és Bruno Fernandes szinte ráborították a pályát a lipcsei védelemre, utóbbi beállta után 6 perccel szolgálta ki Rashfordot, aki ezután további két gólt lőve, mindössze 30 perc leforgása alatt jutott el mesterhármasáig.

Rashford góljai mellett Antony Martial egy további büntetőt értékesített, így összesítve a manchesteriek 5 gólos, szinte megalázó vereséget mért Gulácsi Péter csapatára.

Manchester United – RB Leipzig 5-0 (1-0)
Gólszerzők: Greenwood (21.) Rashford (74. 78. 92.) Martial (87.) ill.
Sárga lapok: Matic (34.) ill. Henrich (46.) Kluivert (77.) Sabitzer (86.)
Kiállítás: – ill. –
Játékvezető: Vincic S. (Slo)  Helyszín: Old Trafford (Manchester)

Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka (Tuanzebe 81.), Lindelof, Maguire, Shaw; Fred, Matic (McTominay 63.), Pogba (Cavani 81.), Van de Beek (Fernandes 68.), Greenwood (Rashford 63.), Martial

Leipzig: Gulácsi; Konaté, Upamecano, Halstenberg; Henrichs (Sabitzer 63.), Forsberg, Kampl (Kluivert 75.), Angelino; Olmo, Poulsen, Nkunku (Sorloth 65.)