Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: nehézkes kezdést követően gálázott a Chelsea – Videóval

A Bajnokok Ligája csoportköreinek második fordulóit rendezték hét közben, az E csoportban két egypontos csapat feszült egymásnak kora este Oroszországban, azaz a Krasznodar fogadta a Chelsea együttesét.

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, azonban Utkin lövését Mendy hárítani tudta a 4. percben. Öt minutummal később Ziyech próbálkozott egy lövéssel, de Safonov is bemutat egy remekvédést. A 14. percben a vendégek büntetőhöz jutnak miután Vilhena feleslegesen buktatta Wernert, de Jorginho elhibázta a tizenegyest. A 37. percben a semmiből megszerezte azonban a vezetést a Chelsea, Hudson-Odoi eresztett meg egy lövést, amelybe Safonov nagyon rosszul nyúlt bele, így az a kapuban kötött ki (0-1). A szünetre ezzel vendég vezetéssel mehettek a csapatok, egy teljesen kiegyenlített félidőt követően.

A második játékrész is kiegyenlített volt egyetlen egy kivétellel, mégpedig a gólok számában, amiből a Chelsea hármat számolt, míg a Krasznodar egyet se. A második találat a 76. percben esett büntetőből, amit ezúttal nem Jorginho végzett el, hanem Werner, ő pedig izomból a kapuba vágta azt (0-2). Majd a német támadó alig három minutummal később egy gólpasszt is kioszt, Ziyech elé tálalt, aki egy-két cselt követően higgadtan gurított a kapuba (0-3). A végeredményt Pulisic állította be a hosszabbítás első percében, Abraham küzdött meg a jobb oldalon a labdáért, ezt követően tálalt az amerikai szélső elé, aki éles szögből tudta bevenni Safonov kapuját (0-4). A Kékek ezzel a csoport élére ugrottak, míg a Krasznodar a kvartett utolsó helyére sorolódott.

Krasznodar – Chelsea 0-4 (0-1)
Helyszín: Krasznodar Stadion (Krasznodar), Játékvezető: A. Palabiyik (török)
Gólszerzők: ill. Hudson-Odoi (37.), Werner (76. – büntetőből), Ziyech (79.), Pulisic (90+1.)

Krasznodar: Safonov – Smolnikov, Silva, Martynovich, Chernov – Utkin (Suleymanov 74.), Vilhena, Olsson (Spertsyan 82.), Gazinskiy, Ramirez – Berg (Sabua 87.). Vezetőedző: M. Musaev

Chelsea: Mendy – Azpilicueta, Rüdiger, Zouma, Chilwell (Emerson 81.) – Jorginho (Mount 71.), Kovacic (Kanté 71.), Ziyech (Abraham 81.), Hudson-Odoi (Pulisic 71.), Havertz – Werner. Vezetőedző: F. Lampard

A mérkőzés összefoglalója

A csoport másik mérkőzése
21:00 Sevilla – Rennes

Az E csoport jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye