Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Simán hozta a kötelezőt az Arsenal!

Az Európa-liga A és B csoportjában két nagycsapat is pályára lépett. Az Arsenal nem is okozott meglepetést, nagyon simán legyőzte a Dundalkot, ellenben az AS Roma nem tudta felülmúlni bolgár ellenfelét.

Két döntetlent hozott az A csoport két mérkőzése. A nagyobb meglepetést egyértelműen az AS Roma okozta, amely odahaza nem tudta legyőzni a CSZKA Szófiát a rengeteg kidolgozott helyzet ellenére sem. A CFR mérkőzésén az első félidőt a vendégek uralták, de a második játékrészben mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést, erre viszont igen gyorsan válaszolni tudott a Young Boys. A gyors gólváltást követően már nem zörrentek meg a hálók többször, így mindkét fél 1 ponttal gazdagodott.

Az A csoport eredményei:

AS Roma – CSZKA Szófia 0-0 (0-0)
Gólszerzők
: – ill.

CFR Cluj – Young Boys 1-1 (0-0)
Gólszerzők
: Rondon 62.) ill. Fassnacht (69.)

Az A csoport állása:

 

Nagyon sima sikert aratott az Arsenal a Dundalk ellenében. Mikel Arteta tanítványai az első félidő végén és a második játékrész elején szerzett gólokkal minden kérdést lezártak. A csoport másik találkozóján a Molde otthon tudta tartani mind a 3 pontot, miután legyőzték azt a Rapid Wient, amely alaposan megnehezítette az előző körben az Arsenal dolgát.

A B csoport eredményei:

Arsenal – Dundalk 3-0 (2-0)
Gólszerzők
: Nketiah (42.), Willock (44.), Pepe (46.) ill.

Molde – Rapid Wien 1-0 (0-0)
Gólszerző
: Omoijuanfo (65.) ill.

A B csoport állása:

 

A góllövőlista állása: