Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Diego Maradona születésnapján indul újra az argentin futball

Október 30. minden évben piros betűs ünnep Argentínában Diego Maradona születésnapja miatt, mindez 2020-ban duplán igaz, hiszen fél év kényszerszünet után a mai napon indul újra a hazai pontvadászat a kétszeres világbajnok nemzetnél…

 

A Gimnasia La Plata csapatát irányító, egykori kétszeres világbajnok Diego Maradona az elmúlt napokat biztonsági okokból házi karanténban töltötte, és nyilvánvalóan az érvényben lévő korlátozások miatt nem lehet része akkor ünneplésben, mint normális esetben lenne országszerte.

Utoljára márciusban játszottak hazai szinten tétmeccseket az argentinok, amikor az élvonalbeli csapatok szuperkupájaként emlegetett Copa de la Superliga néhány kör után félbeszakadt a koronavírus-járvány miatt. Gyakorlatilag most ezt a sorozatot kezdik újra, immár Copa de la Liga Profesional néven, mivel átnevezték a helyi bajnokságot.

A 24 első osztályú csapatot hat darab négytagú kvartettbe osztották, és bajnokság hiányában ez a torna fog dönteni a 2021-es nemzetközi kupaszereplésekről. Az oda-visszavágós rendszerben lebonyolításra kerülő első csoportkör után az első két helyezett jut tovább valamennyi csoportból, az állva maradó 12 csapatot a második, úgy nevezett “bajnoki szakaszban” két 6-os csoportba osztják. Ebbe a körbe a továbbjutók a korábbi eredményeket viszik magukkal, és az öt meccsből a csoportelsők háromszor, a másodikok kétszer játszhatnak otthon.

A második kör csoportelsői játsszák le egymással a sorozat döntőjét egy meccsen, semleges helyszínen január 17-én. Addig megszakítás nélkül, valamennyi hétvégén lesznek mérkőzések, egyelőre a szigorú szabályozások miatt zárt kapuk mögött.

A csoportbeosztás:

1. csoport: Racing Club, Arsenal Sarandi, Unión Santa Fé, Atlético Tucumán
2. csoport: Independiente, Colón, Defensa y Justicia, Central Córdoba
3. csoport: Rosário Central, Banfield, River Plate, Godoy Cruz
4. csoport: Newell’s Old Boys, Lanús, Boca Juniors, Talleres Córdoba
5. csoport: Argentinos Juniors, San Lorenzo, Estudiantes La Plata, Aldosivi
6. csoport: Gimnasia La Plata, Vélez Sarsfield, Huracán, Patronato