Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: csődbe mehet a klub, ha a játékosok nem fogadják el a fizetéscsökkentést – sajtóhír

Spanyol sajtóértesülések szerint csődbe mehet a Barcelona, ha a játékosok nem mennek bele a fizetéscsökkentéseb. A játékosokat és a klubot képviselő ügyvédek már találkoztak, a cél pedig az, hogy csütörtök előtt 190 millió euróval csökkentsék a kiadásokat, különben nagy bajba kerülnek.

A katalán RAC1 rádiócsatorna információi szerint a Barcelonának 190 millió euróval kell csökkentenie a kiadásait, hogy elkerüljék az egyre biztosabbá váló csődöt. Ehhez mindenképpen az kellene, hogy minden játékos belemenjen a kért fizetéscsökkentésekbe, és a hírek szerint pénteken már találkoztak is az érintett felek ügyvédjei, hogy tárgyaljanak az ügyről.

Az idő jelenleg a Barcelona legnagyobb ellensége. Legkésőbb november 5-ig meg kell egyezniük a játékosokkal a 30%-os csökkentésről. Az egyik legnagyobb gond Lionel Messivel van, és nem csak azért, mert az ő fizetése a legnagyobb a klubnál, hanem mert ha úgy dönt, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését, akkor a klubnak bónuszokat kell kifizetnie a kontraktus lejártáért.

Az ügyvezető bizottság elnöke, Carles Tusquets, aki jelenleg a távozó elnök, Josep Maria Bartomeu után átvette a klub vezetését arról nyilatkozott, hogy nagyon rossz pénzügyi helyzetbe került a Barcelona.

“Legfőbb gondunk jelenleg a klub pénzügyi helyzete. A világjárvány különösen erősen érintette Barcelonát. A klub a turizmustól függ, és most minden ebből származó jövedelem elveszett. A helyzet nem túl jó jelenleg, és most is azon dolgozunk, hogy hogyan oldjuk meg a szembe kerülő problémákat.”

Mostanra már egyértelművé vált, hogy a Barcelonát érintette az egyik legrosszabbul a koronavírus a nagy európai klubok közül, ami több oknak is köszönhető: annak, hogy egész Európában ők költenek a legtöbbet a játékosok fizetésére, annak, amilyen módon Bartomeu vezette a klubot, illetve annak, hogy semmilyen bevételük nem származott a fő forrásuknak számító turizmusból az elmúlt hónapokban.