Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Hazard bombagólja is kellett a Real Madrid sikeréhez – videóval!

A legutóbbi, Barcelona elleni mérkőzésük után a bajnokság élére ugrottak volna a Real Madrid futballistái, akik ezúttal az Huescát fogadták az Alfredo di Stefano Stadionban.

A BL-ben ugyan botladozik a Real (két forduló után a csoportjuk utolsó helyén állnak, mindössze 1 ponttal), a bajnokságban viszont kezdenek nagyjából belejönni – erre utal legalábbis az El Clásicón aratott győzelmük. A táblázaton is egyre feljebb kerültek, egy Huesca ellen sikerrel pedig átmenetileg még az első helyet is átvehették volna. Nem volt viszont segítség, hogy a jobbhátvéd pozícióban Carvajal és Odriozola sem volt elérhető (Lucas Vazquez pótolta őket); elöl pedig Vinicius és Benzema afférja miatt volt feszültség. Végül Eden Hazard kezdett a balszélen, aki idén mindössze 20 percet futballozhatott eddig, azt is a BL-ben.

A kezdés a madridiaknak sikerült jobban. Keményen letámadtak az első percekben és nagy kedvvel vetették bele magukat a játékba – az első komoly lehetőség ugyanakkor az Huesca előtt adódott. Mir kapott egy mélységi labdát és könnyedén lefutotta Militaót, ám végül nem tudta góllal lezárni az akciót. Kiegyenlítődött a játék, a Real pedig sokáig nem veszélyeztetett. Idővel viszont Hazardnak is volt egy látványos megmozdulása Modric pöccintése után, majd Sergio Ramos is jelentkezett egy fejessel, amit Fernadez védett. Éledezett tehát a hazai csapat, ugyanakkor a mezőnyben nem sok érződött az erejükből.

A 40. percben aztán az amúgy remekül küzdő Huesca megkapta az első találatát: a nagy visszatérő Hazard távolról nézte meg a kaput és tökéletesen lőtte ki a sarkot. A belga játékos így egy káprázatos góllal jelezte, idén érdemes lesz vele is számolni a Real Madrid színeiben. Nem ez volt azonban az első játékrész utolsó említésre méltó történése: a 45. percben Lucas beadása után Benzema szerzett szép gólt, így lényegében már a szünet előtt eldőlt a meccs. Ez a folytatásban erősen érződött is, Fede Valverde találatával pedig az 54. percben végképp el is dőlt a győzelem sorsa.

Zidane nem sokkal később el is használta gyorsan az összes cserelehetőségét, hogy a sokat használt kulcsembereit pihentesse. Ez pedig a játékra is hatással volt – a mérkőzés utolsó periódusa már nem volt különösebben magas színvonalú. A végén azonban még esett két gól. A 75. percben Mir átadása után Ferreiro volt eredményes; a 90. percben pedig Benzema tudott duplázni, így kialakult a 4-1-es végeredmény.

Real Madrid – Huesca 4-1 (2-0)
Helyszín:
Alfredo di Stefano Stadion (Madrid); Vezette: Fuertes
Gólszerzők: Hazard (40.), Benzema (45., 90.), Fede Valverde (54.), Ferreiro (75.)
Sárga: – ill. Siovas, Sandro Ramirez
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Courtois – Marcelo, Sergio Ramos, Militao, Lucas Vazquez (Ferland Mendy) – Modric, Casemiro (Kroos), Fede Valverde (Isco) – Hazard (Vinicius Junior), Benzema, Asensio (Rodrygo). Vezetőedző: Zidane.

Huesca: Andres Fernadez – Luisinho (Gaston Silva), Siovas, Pulido, Maffeo – Nwakali (Sandro Ramirez), Mosquera, Borja Garcia (Eugeni) – Ontiveros (Galan), Mir, Sergio Gomez (Ferreiro). Vezetőedző: Michel.

A 8. forduló további eredményei

Eibar – Cadiz 0-2

A 8. forduló további programja

Szombat
16:15 Athletic Bilbao – Sevilla (Spíler 2)
18:30 Osasuna – Atletico Madrid (Spíler 2)
21:00 Alaves – FC Barcelona (Spíler 2)

Vasárnap
14:00 Betis – Elche (Spíler 2)
16:00 Celta Vigo – Real Sociedad (Spíler 2)
18:30 Granada – Levante (Spíler 2)
21:00 Valencia – Getafe (Spíler 2)

Hétfő
21:00 Villarreal – Valladolid (Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása