Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Ismét pontokat vesztett a Barcelona! – videóval

Az előző két bajnokiját elveszítő Barcelona együttese ezúttal az Alaves otthonába látogatott. Hiába uralták az egész mérkőzést Messiék, és játszottak 30 percet emberelőnyben, a győzelmet így sem sikerült megszerezniük.

Az első komoly lehetőség a Barcelona előtt adódott, amelyet Ansu Fati csúnyán a kapu mellé lőtt. Nem sokkal később a hazaiak is veszélyeztettek, de Mendez lövését Neto hárítani tudta. Az egész első játékrészben a Barca volt a kezdeményezőbb, de a szünetre mégis hazai vezetéssel vonulhattak a felek, miután Pique és Neto nem értette meg egymást egy hazaadásnál, amire Rioja csapott le, és szerezte meg a vezetést, 1-0!

A második félidőt Koeman mester 3 cserével kezdte, így próbálta felpörgetni csapatát. A 62. percben aztán emberelőnybe kerültek a vendégek, ekkor ugyanis Jota megkapta második sárgáját. 1 perccel később már ki is használták ezt, miután Griezmann lazán átemelte a kapust, 1-1! 2 minutummal később már majdnem előnyben voltak a vendégek, de Pacheco hatalmas bravúrt mutatott be Messi lövésénél. A folytatásban is keményen támadott a Barca, de csak lesgólig jutottak, minden mást Pacheco hárított, vagy blokkoltak a védők. Hiába játszott 30 percet emberelőnyben a katalán sztárcsapat, sorozatban negyedik bajnokiját sem tudta megnyerni a Koeman legénység.

Alaves – Barcelona 1-1 (1-0)
Helyszín:
 Mendizorrotza Stadion  Vezette: Alejandro Hernandez
Gólszerzők: Rioja (31.) ill. Griezmann (63.)
Sárga: Jota (15., 62,), Deyverson (22.), Duarte (87.) ill. Messi (39.), Lenglet (44.), Busquets (44.)
Kiállítás: Jota (62.) ill. –

Alaves: Pacheco – Lejeune, Laguardia, Navarro (Aguirregabiria 41.) – Duarte, Jota, Battaglia, Pina (Marin 72.), Mendez (Tavares 58.) – Deyverson (Joselu 57.), Rioja (Garcia 72.) Vezetőedző: Pablo Machin

Barcelona: Neto – Roberto, Pique, Lenglet (Pedri 46.), Alba (Dest 69.) – Busquets (Pjanic 46.), de Jong, Dembele (Trincao 46.), Messi, Fati (Braithwaite 78.) – Griezmann. Vezetőedző: Ronald Koeman

A mérkőzés összefoglalója:

A bajnokság állása:

A góllövőlista állása: